Skandalen: Krönte fel vinnare i skönhetstävlingen

NÖJE

Det blev skandal när galavärden Steve Harvey krönte fel skönhetsdrottning i Miss Universum.

Nu har det hänt igen – i helgen förvandlades brasilianska Leticia Cappattos leende till vrede när man slet kronan från hennes huvud i tävlingen Miss Rondonia Mundo.

Leticia Cappatto och Karliany Barbosa stod och höll händer när det skulle avgöras vem som vann titeln Miss Rondonia Mundo, en skönhetstävling som hålls i nordvästra Brasilien.

När kronan sätts på Cappattos huvud brister hon ut i ett leende. Hon tappar kronan och får hjälp att sätta på den igen – men sedan slits den plötsligt av från hennes huvud igen.

– Ursäkta, ursäkta, ropar man i högtalarna.

Samtidigt står en kvinna bakom de båda skönhetsdrottningarna och försöker lista ut vem som ska ha kronan.

”Kände mig förödmjukad”

Det är total förvirring på scen, men till slut sätts kronan på Karliany Barbosas huvud. Hon blir överlycklig och vinkar mot publiken.

Men Leticia Cappatto är allt annat än glad. När en man försöker hänga på henne ett band försöker hon mota bort honom. Till slut leds hon bort från scenen.

– Jag förstår inte vad som hände. Det kändes som att jag var med i en filmscen. Jag ville bara gå därifrån, jag kände mig förödmjukad, sa Cappatto efteråt, enligt Daily mail.

Om hon kommer att stämma arrangörerna återstår att se.

– Jag vet inte vad jag kommer att göra än, säger Cappatto.

Samma sak under Miss Universum

En liknande händelse inträffade i december under tävlingen Miss Universum. Då krönte galavärden Steve Harvey först Miss Colombia, Ariadna Gutiérrez, men ångrade sig. Den som egentligen hade vunnit var Miss Filippinerna, Pia Alonzo Wurtzbach.

– Det var orättvist och förödmjukande för alla latinamerikaner som satt i publiken, sa Miss Colombia senare till Colombianska W Radio.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brasilien