Körer jublar – Forss fast i vulkankaos

avMartin Gustafsson

NÖJE

Rongedal: Det var skönt att han inte var på plats

1 av 3 | Foto: Foto: GUSTAV GRÄLL
”HÅRT BEDÖMDA I KÖRSLAGET” Bröderna Rongedal är kritiska till Gabriel Forss åsikter i programmet. ”Det är 20 amatörer som står här och blir bedömda på ett ganska hårt sätt. Det tycker jag är olyckligt, säger Henrik Rongedal.

Expertkommentator Gabriel Forss satt fast i Portugal och missade sändningen av ”Körslaget” i TV4.

Till körernas stora glädje.

– Det var skönt att han inte var på plats, säger Magnus Rongedal.

Gabriel Forss försökte förgäves ta sig från semestern i Portugal till direktsändningen av ”Körslaget” i går.

Men körerna i studion saknade honom inte.

De tyckte att det var bra att de slapp hans åsikter.

– Det var skönt att inte bli bedömd direkt efter låten och att Gabriel Forss inte var på plats. Det tror jag att tv-tittarna också tyckte, säger Magnus Rongedal, 45, efter sändningen.

Och han var inte ensam om den åsikten.

”Practical joke”

När programledaren Gry Forssell, 37, berättade för tv-tittarna att Gabriel Forss inte lyckats ta sig hem till Stockholm på grund av flygkaoset efter vulkanutbrottet på Island steg ett jubel bland körerna i studion.

– Det var ett litet practical joke vi hade. Han har satt dit oss lite emellanåt. Nu hade vi chansen att ge igen, säger Kalle Moraeus, 46.

Bröderna Rongedal menar att Gabriel Forss åsikter förstör tittarnas upplevelse.

”Ingen som blir glad”

– De som sitter hemma får en känsla och så kanske Gabriel tycker helt annorlunda. Då får tv-tittarna veta av Gabriel som är expert att ”det jag kände var alltså helt fel”, säger Magnus Rongedal.

– Det är ju ingen som blir glad av det och det är inte därför han sitter där uppe. Jag tycker att han ska sitta där för att göra nytta. Sedan är det 20 amatörer som står här och de blir bedömda på ett ganska hårt sätt. Det tycker jag är olyckligt, fortsätter Henrik Rongedal.

När Nöjesbladet når Gabriel Forss i Portugal håller han inte med om att han skulle förstöra upplevelsen för tittarna.

”Bra vägledning”

– Men det är givetvis tråkigt att de känner så. Mitt uppdrag är att kommentera vad det är tittarna hör, vad det är som händer och vad körerna levererar. Jag säger inte att något låter bra när jag inte tycker att det gör det. Jag kommer att fortsätta att vara ärlig, säger han.

Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för programmet, menar att TV4 inte har några planer på att förändra Gabriel Forss roll.

– För programmet och för tittarna så har det varit en bra vägledning att få veta lite mer om körmusik och vad som är bra och vad som kanske saknas. Däremot kan jag ju förstå om man är tävlande, oavsett vilken bedömningssport eller gren det handlar om, att det är skönt att slippa ha någon som dömer en, säger han.