”Udda att se Carrie Fisher i nya Star wars”

Daisy Ridley om kollegan i ”The last jedi”

LONDON. Mark Hamill spelade Luke Skywalker första gången för 40 år sedan.

Nu gör han rollen som åldrad mästare mot Daisy Ridley som är Rey.

Skulle du kunna tänka dig att spela Rey om 40 år?

– Jag är cynisk och tror världen är försvunnen då så som vi är på väg nu, säger Daisy Ridley. Men kanske kan jag spela Rey i ett alternativt universum eller om vi bodde på Mars.

Daisy Ridley spelar mot Carrie Fisher i filmen.
Daisy Ridley spelar mot Carrie Fisher i filmen.

Skådespelarna är samlade i London för galapremiären av ”Star wars: The last jedi”.

En av de viktigaste rollerna görs av Carrie Fisher som spelar Leia, syster till Luke Skywalker. Stjärnan dog förra julen och de andra berättar om sin saknad.

– Carrie skulle bli rörd av alla känslor som visats för henne runt världen. Jag önskar hon var här för vi skulle skratta nu om hon var det, säger Mark Hamill. Jag kommer aldrig sluta sakna henne.

”The last jedi” är episod VIII och utspelas liksom ”The force awakens” drygt 30 år efter händelserna i ”Jedins återkomst” från 1983. Då blev prinsessan Leia och Han Solo ett par, medan Luke Skywalker var arvtagaren till att leda de goda jediriddarna.

Nu är Han Solo borta ur handlingen. Rollfiguren Rey försöker övertala Luke Skywalker att lämna sitt eremitliv för att hjälpa motståndsrörelsen. Rebellerna leds av hans syster Leia, som nu är general. Rollen blev Carrie Fishers sista.

– Det känns väldigt udda att se henne i filmen, säger Daisy Ridley. Det verkar som om en del scener skrevs efter hon dog.

Andy ”Gollum” Serkis gör filmens överskurk, Snoke. Han ser likheter mellan rymdfilmen och vår värld i dag.

– Ja, väldigt mycket. Vi lever i en tid när vi kan välja att älska eller hata. Det finns kanske förstörelse vid horisonten, inte bara av vår planet utan av människosläktet. Filmerna handlar om vad det är att vara människa.

Gwendoline Christie, som i år imponerat både i ”Game of thrones” och polisserien ”Top of the lake”, spelar Captain Phasma som första gången sågs i ”The force awakens”.

– Jag trodde inte jag skulle vara med i den här filmen, säger Gwendoline Christie. Det var den bästa julklapp jag fått! Att bli inbjuden att vara med i ännu en Star wars-film.

Publisert:

LÄS VIDARE