Victoria Silvstedt utnyttjades i bluffreklam: ”Sån otrolig scam”

avMalin Nilsson

NÖJE

I kvällens ”Kalla fakta” granskas bluffreklamen som på bara ett par år har lurat 200 000 svenskar på tusentals kronor.

Samtidigt utnyttjas flera svenska kändisar vars ansikten pryder reklamen.

– Jag har aldrig varit involverad med något sådant här företag, säger Victoria Silvstedt.

Svenska kändisars ansikten används som lockbete för att blåsa hundratusentals svenskar på pengar. Genom att få kunderna att beställa gratis prover luras de in i dyra abonnemang hos företag som är i princip omöjliga att spåra.

I kvällens avsnitt av ”Kalla fakta” granskas reklamen för hudprodukten Perlelux. I jakten på vem som står bakom följer en lång kedja av postboxar, adresser och utländska företagsregister runt om i Europa.

”Chockerande”

Agneta Sjödin och Victoria Silvstedt är några av de svenska kändisar som har utnyttjats. Bluffreklamen får dem att framstå som talespersonerna för produkten, men i själva verket har de varken blivit tillfrågade eller godkänt att deras bilder används.

– Jag har aldrig varit involverad med något sådant här företag. För mig är det chockerande att det är någon kriminell organisation som lurar folk på pengar, det är ju en så otrolig scam, säger Victoria Silvstedt i programmet.

– Jag tycker att det är jättetråkigt. För det kan också vara personer som inte har jättemycket pengar att lägga på sådan här produkter och så har de blivit lurade in i någon sorts jäkla föryngringskräm, säger Agneta Sjödin.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Victoria Silvstedt.

”Kan förstå att många nappar”

En av de drabbade är Marie Lönngren Sonesson, som menar att hon är ovan vid att handla på nätet. Men Victoria Silvstedt är öppen med att det kan hända den bästa.

– Jag kan förstå att många nappar på det. Meddelandet är så långt och personligt att man kan tro att det är en dunderprodukt. Jag kanske kunde fallit för det här också, säger Victoria Silvstedt i kvällens ”Kalla fakta”.

”Kalla fakta” sänds i kväll klockan 21:00 på TV4.

Svenska modeller som blev stora internationellt 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM