Johan Olsson tvingas lämna ”Superstars” – efter läkarens besked

1 av 3 | Foto: Kanal 5
Johan Olsson i ”Superstars”.
NÖJE

Johan Olsson blir sjuk och tvingas stå över en lagtävling i tisdagens avsnitt av ”Superstars”.

Men på läkarnas order måste längdskidåkaren lämna hela programmet – och åka hem till Sverige igen.

– Jag kände själv att det här var bortom gränsen och att jag inte skulle fortsätta, säger Johan Olsson till Nöjesbladet.

Superstars” tog en tråkig vändning för längdskidåkaren Johan Olsson, som blev sjuk under inspelningen och tvingades lämna programmet.

Det började med en envis hosta, som störde nattsömnen.

– Jag har inte sovit någonting i natt. Jag mår inte bra i dag. Jag har varit vaken i stort sett hela natten och bara hostat, säger Johan Olsson vid frukostbordet i tisdagens avsnitt.

Det innebar att han måste stå över lagtävlingen vattenpolo, som han skulle ha ställt upp i tillsammans med Marie-Helen ”Billan” Östlund.

– Det fanns ju ingen möjlighet att genomföra någon tävling som innebar fysisk ansträngning. Jag kände själv att det här var bortom gränsen och att jag inte skulle fortsätta. Läkaren sa att jag måste undvika solljus i fyra dagar, då förstod man att det var mer än en lätt förkylning, säger Johan Olsson till Nöjesbladet och fortsätter:

”Kändes som en förlust”

– Men det här satte ju även Billan i en dålig situation. Det var tråkigt att få lämna, men ännu tråkigare att inte heller Billan skulle kunna köra.

Hans tävlingspartner tog dock det hela med ro.

– Du måste tänka på dig själv. Det finns ju ett liv efter detta, säger hon i programmet.

Johan Olsson fick därefter besök av en läkare, som förklarade att han var för sjuk för att fortsätta anstränga kroppen. Det visade sig att han fått feber och en begynnande lunginflammation. Han behövde därför få behandling med antibiotika illa kvickt.

– Om jag hade åkt ut och helt enkelt inte är tillräckligt bra så är det en sak. Men det här kändes ju som en förlust och riktigt trist. Min fru var ju orolig över min hälsa när jag sa att jag skulle komma hem och inte kunde slutföra ”Superstars”.

Tog tid att bli frisk

Det tog tid för Johan Olsson att bli helt återställd igen.

– Jag var frisk i slutet av november först, så det tog ju en och en halv månad drygt. Det var rejält, trots att jag fick komma hem och få behandling. Jag fick en så pass inflammation i luftrören.

När Johan Olsson lämnar får Patrik Sjöberg samtidigt komma tillbaka till tävlingen, som slogs ur i det fjärde avsnittet.

– Tydligen har Johan en förkylning och höjdhoppare är lite tuffare än skidåkare, så jag får väl hoppa in och ta en för laget, säger han i programmet.

”Superstars” sänds tisdagar klockan 21.00 på Kanal 5.

Här är alla deltagarna i "Farmen VIP" 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM