Arvingarna-Casper: Släpp in dansbanden i ”Så mycket bättre”

Tävlar i ”Stjärnornas stjärna” för att höja statusen för dansbanden

Publicerad 2018-03-17

Han har tröttnat på dansbandens töntstämpel.

Nu vill Arvingarnas Casper Janebrink höja statusen genom att tävla i TV4:s ”Stjärnornas stjärna”.

– Dansband är väl inte så hippt i Stockholm, men det är jävligt stort i Sverige, säger han.

Han lämnar tillfälligt tryggheten med bandkollegorna i Arvingarna för att i eget namn ställa upp i TV4:s storsatsning ”Stjärnornas stjärna”.

Casper Janebrink, 48, hoppas på att det ska leda till ett uppsving i status för alla Sveriges dansband.

– Det finns så många band där ute som kämpar och brinner för dansbandsmusiken. Men radiostationer är dåliga på att ta in låtar. Många gillar musiken, men på nåt sätt känns det väldigt Stockholmsfixerat och det är ju ute i landet som man dansar.

”Måste få samma som artisterna”

Han har tröttnat på dansbandens töntstämpel. Därför är han inte odelat positiv till Rolandz och Robert Gustafssons framgångar i Melodifestivalen.

– Det var en bra låt de ställde upp med, svängig som fan. Men de plockar också fram det här komiska med dansband, men jag vet inte om alla tycker att det är så himla roligt att man hela tiden ska skoja med dansbandsmusiken, säger han.

– Det finns många jävligt duktiga musiker som spelar i dansbanden. Vi i Arvingarna har hela tiden kämpat med att dansbanden ska få det som artisterna har det.

Vad menar du är skillnaden?
– Det är som natt och dag. En arrangör som bokar ett dansband säger att ”så här ska ni ha det i logen, så har det alltid varit”. Men bokar de en artist så har de en rider med sig med krav och arrangören dukar upp det i logen, det är som natt och dag att gå in i två olika rum.

”Folk i Stockholm bestämmer”

Casper Janebrink är också kritisk mot att TV4 aldrig tagit med någon dansbandsartist i sitt populära musikprogram ”Så mycket bättre”.

– Likaväl som man tog med sångaren i Bo Kaspers så skulle man kunna plocka med sångaren från ett dansband tycker jag. Det finns ju några att välja på, säger Janebrink.

Varför tror du att det blivit så?
– Det sitter folk i Stockholm som bestämmer vilka som ska vara med och inte vara med. Och dansband är väl kanske inte så hippt i Stockholm. Men det är jävligt stort i Sverige.

Nu är du ju inne på TV4, flirtar du med dem om ”Så mycket bättre” också?
– Jag tycker väl att det snart är dags att de ringer, säger han och ler.

I ”Stjärnornas stjärna” tävlar Casper Janebrink mot bland andra Linda Pira, Ola Salo och Tommy Nilsson i att framföra musik i andra genrer än de vanligtvis gör. I första programmet ska alla sjunga country. Programmet har premiär lördag 17 mars klockan 20:00.

ANNONS