”Let’s dance”-stjärnans mardröm – sonen akut till sjukhus

Tobias Baders barn kunde inte andas

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

”Let’s dance”-profilen Tobias Bader fick ett mardrömssamtal från sin gravida fru.

Han tvingades kasta sig till sjukhuset i panik.

– Vår son kunde inte andas, säger Tobias till Nöjesbladet.

Det var i december 2017 som ”Let’s Dance”-profilen Tobias Bader, 32, och flickvännen Danielle Kindahl, 30, fick sonen Milton.

”Skratt, värkar och kärlek har de senaste 48 timmarna bestått av! Igår 18.32 kom han”‚ skrev Bader på Instagram i samband med nedkomsten.

Men igår, onsdag, inträffade en mardröm utan dess like när Tobias med sin hittills hemliga danspartner repeterade inför kommande ”Let’s Dance”-säsongen – 45 minuter hemifrån.

– Jag fick ett samtal mitt i träningen. Det var min sambo som sa att vår son inte kunde andas. Danielle låg med honom i sängen och eftersom han fick hög feber så gick hon ner och hämtade Alvedon. När hon kom tillbaka låg han bara och stirrade i taket och blev sedan helt blå, säger en skakad Tobias till Nöjesbladet och fortsätter:

– Hon ringde ambulansen och sprang över i bara strumporna med Milton i famnen till sin syster som bor några hus bort. Sedan lade de honom i framstupa sidoläge och påbörjade hjärt- och lungräddning. När ambulansen kom andades han, men hade inte vaknat till. De tog över och gav honom medicin och körde sedan mot Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Sjukhuspersonalen vet ännu inte vad deras älskade Milton har drabbats av, dock har de sina misstankar.

– De gör massa undersökningar nu samt flera prover. De misstänker feberkramp, men eftersom han var så lealös så vet de inte riktigt.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Tobias Bader med före detta danspartnern Pernilla Wahlgren.

”Känner sig hjälplös”

Tobias drabbades av panik. Inte blev det bättre av att han befann sig så långt från hemmet.

– Man känner sig så hjälplös och vet inte vad man ska göra. Dessutom blir man rädd eftersom man inte är där. Man har noll kontroll, och så svarar hon inte när man ringer. Man får verkligen puls.

Danielle är dessutom höggravid vilket har fått sina konsekvenser.

– Hon ska föda om fem veckor och fick världens adrenalinkick. De gör en läkarundersökning just nu. Hon har på grund av allt som hänt fått täta sammandragningar.  Vi får se om det stannar av eller om hon föder…

Tobias är trots allt både stolt och glad över Danielles insats när lille Milton råkade illa ut.

– Jag är glad att hon är höggravid. Det var därför hon låg bredvid honom eftersom hon inte orkar göra så mycket annat just nu. Annars har vi babylarm med kamera. Men man hör ju inte om bebisen inte andas…

ARTIKELN HANDLAR OM