”Idol”-deltagarens dramatiska kollaps: ”Otroligt obehagligt”

1 av 5 | Foto: TV4
Lizette på sjukhuset.
NÖJE

Lizette Didriksson och de andra ”Idol”-deltagarna väntar med spänning på sina besked i kvällens program: Går de vidare till kvalveckan eller inte?

Men plötsligt drabbas Lizette av ett dramatiskt krampanfall – och tvingas åka akut till sjukhus.

– Det var otroligt obehagligt. Min första minnesbild är att jag sitter i ambulansen, säger hon till Nöjesbladet.

Framtiden i ”Idol” avgjordes i kväll för Lizette Didriksson, 24, från Forserum.

Juryn lämnade besked om vilka som tog sig direkt vidare till den direktsända kvalveckan och hamnade därmed i ”Topp 20”.

Men dagen fick en dramatisk början för Lizette, som under frukosten drabbades av ett plötsligt krampanfall.

– Det var otroligt obehagligt. Min första minnesbild är att jag sitter i ambulansen, men jag var väldigt förvirrad och helt desorienterad. Nästa minnesbild är att jag låg på en brits och försöker förklara för läkaren att min käke har gått ur led.

Käken gick ur led

Krampanfallet inträffade under morgonen när Lizette hämtade frukost tillsammans med ”Idol”-deltagaren Amanda Persson, men i stället för att bana väg mot restaurangen med frukostbrickan gick Lizette i stället åt helt fel håll.

– Jag började gå runt i cirklar och redan där har jag tappat medvetandet liksom. Sen trillade jag ihop och bara ligger och rycker på golvet så pass mycket att käken hoppar ur led.

Hon fick åka akut till Sankt Görans sjukhus i Stockholm. Lizette, som har drabbats av ett liknande anfall ett par år tidigare, förstod vad det handlade om.

– Jag hade sovit väldigt lite, det var mycket intryck, alla lampor, alla människor, man ska prestera, man vill så mycket, förklarar hon.

Påfrestningen blev helt enkelt för stor. Läkarna förklarade att anfallet var stressrelaterad och hade utlösts av utmattning. De bestämde att de ville hålla kvar henne för observation. Men Lizette, som vid det här laget hade piggnat till, ville inte lyssna på det örat. I stället åkte hon tillbaka till sina ”Idol”-kompisar – för att ta emot sitt besked från juryn.

– Läkaren frågade om jag ville ha bedövning, men jag hade ändå så ont och ville bara snabbt komma tillbaka. Så jag sa: ”Jag vill inte ha nån jävla bedövning, jag vill ha min käke” och så båda nävarna in i munnen och så drog läkaren den tillbaka, säger hon och skrattar lite.

”Nervöst”

Men inne i juryrummet kom nervositeten tillbaka.

– Det var jävligt nervöst. Samtidigt var jag väldigt nöjd att jag bevisat för dem och för mig själv att jag kämpade på liksom. Det är kanske inte alla som hade gjort samma sak.

Och hennes kämpaglöd imponerade på jurymedlemmarna. Men de är även svaga för hennes röst och insatser i ”Idol”-resan så långt, berättade de.

– Vi vill ha med dig, Lizette! Vilken kämpe du är!, utbrast Nikki Amini i programmet.

– Det kändes kalasskönt att få gå vidare! Jag jobbade på restaurang då och fick dra ner lite på schemat, men tycker ändå att jag återhämtade mig snabbt efter det. Jag har lärt mig kroppens signaler och att hantera situationen. Nu känner jag mig svintaggad på kvalveckan! Jag har inga planer på fler anfall där, säger Lizette.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol