Dr Dre och Eminem intar Super Bowl

Av:  TT

Kendrick Lamar, Mary J Blige, Snoop Dogg, Eminem och Dr Dre kommer att uppträda tillsammans i halvtidsvilan under Super Bowl i februari 2022.
Kendrick Lamar, Mary J Blige, Snoop Dogg, Eminem och Dr Dre kommer att uppträda tillsammans i halvtidsvilan under Super Bowl i februari 2022.

Det blir en hiphop-tung halvtidsshow på kommande Super Bowl. Musikmogulen Dr Dre tar med sig Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Mary J Blige och Eminem till Super Bowl-scenen och utlovar ett ”oförglömligt kulturellt ögonblick”.

Den här säsongen spelas Super Bowl, finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL, den 13 februari i Los Angeles.

”Möjligheten att uppträda under Super Bowls halvtidsshow, och att få göra det på hemmaplan, kommer att vara bland det mest spännande i karriären,” säger Dr Dre i ett uttalande.

Det är första gången på nästan trettio år som evenemanget arrangeras i Los Angeles och det är därför ingen tillfällighet att NFL bland annat väljer Los Angeles-bördiga Dr Dre, Snoop Dogg och Kendrick Lamar.

De fem Super Bowl-artisterna har tillsammans vunnit 43 Grammy-statyetter och skapat 22 album som legat på Billboards förstaplats, skriver NFL i ett pressmeddelande.

Dr Dre har producerat album för samtliga och Eminem och Lamar är dessutom signade på hans skivbolag Aftermath Entertainment.

Super Bowl är den största tv-sändningen i USA och halvtidsshowen ses av 100 miljoner tittare. På årets Super Bowl intog The Weeknd scenen i halvtid, och 2020 stod Jennifer Lopez och Shakira för underhållningen.

Publisert: