Cornelia Jakobs vill överraska Allsångspubliken

Av:  Erika Walukiewicz/TT

Cornelia Jakobs gästar tisdagens premiär av "Allsång på Skansen".
Cornelia Jakobs gästar tisdagens premiär av "Allsång på Skansen".

När Cornelia Jakobs och The Ark kickar i gång allsångssommaren på Skansen kan publiken vänta sig en överraskning

– Det kommer att bli en rolig surprise, lovar Cornelia Jakobs.

Prognosen spår strålande sol och högsommarvärme. Melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs har vilat upp sig på Västkusten och är mer än redo att ställa sig på Sollidenscenen för första gången.

– Jag är otroligt taggad. När jag var liten och bodde hos mormor och morfar på somrarna tog vi ut tjockteven i uterummet och tittade på ”Allsången” tillsammans, säger Cornelia Jakobs.

25 år senare sitter mormor och morfar i publiken och ser Cornelia Jakobs framföra ”Hold me closer” och allsångsfavoriten ”Sånt e livet”.

– ”Sånt e livet” var starten på min scenkarriär kan man säga. Det var den första låt jag sjöng på en scen, som sjuåring på min pappas konserter. Jag älskar den låten, man blir så glad av den.

Under tisdagens allsångspremiär samsas Cornelia Jakobs om scenen med veteraner som Jill Johnson och The Ark. Kvällen avslutas med en 15 minuter lång spelning med The Ark, som även sänds i SVT Play.

– Jag har lyssnat supermycket på The Ark i min ungdom. Jag var på väg att tatuera in en av deras lines, ”It takes a fool to remain sane”, vi får se om det är nu det händer, säger hon med ett skratt och avslöjar att publiken kommer att få höra mer än de två låtar hon tidigare aviserat.

TT: Involverar det fler av kvällens artister?

– Kanske det. Jag vet inte hur mycket jag kan avslöja men jag kan säga att det kommer att bli en rolig surprise.

Publisert: