”Bonde söker fru” 2022: Här är alla tv-bönderna

Deltagarna i säsong 17

Nytt år – nya bönder som söker kärleken i TV4.

Här är alla bönder som medverkar i ”Bonde söker fru” 2022.

För sjuttonde året i rad är det dags för en ny säsong av ”Bonde söker fru”, ledd i vanlig ordning av Linda Lindorff, 50.

Här är årets bönder och deras beskrivningar.

Tv-tittarna kommer att få möta bönderna i castingavsnittet som sänds den 11 april på TV4.


Jon-Krista Jonsson.
Jon-Krista Jonsson.

Jon-Krista Jonsson, 29 år, renskötare, Tavelsjö

I Tavelsjö, strax utanför Umeå bor renskötaren Jon-Krista. Han är en äventyrlig tvåbarnspappa med många spännande projekt på gång. ”Man föds till renskötare, det är inget man blir”, säger Jon-Krista. Vid sidan av det har han även ett företag med flera verksamheter. Han driver bland annat sin ren-ranch med tamrenar för att sprida kunskap och inspiration om samernas kultur och traditioner. Att sitta på skotern och driva renhjorden framför sig är det bästa som finns enligt Jon-Krista. Han har de mesta på plats i livet, men saknar den där sista pusselbiten – hon som vill dela hans fartfyllda liv nära naturen och skapa minnen ihop med honom.  

Kuriosa: Är utbildad vildmarksguide och skidinstruktör.


Kristian Gustafsson
Kristian Gustafsson

Kristian Gustafsson, 38 år, mjölkbonde, Gotland

På Gotland bor mjölkbonden Kristian. Han driver en stor gård med runt 200 mjölkdjur och det var ingen tvekan om att han skulle ta över familjens gård. Hans passion till djuren och lantbruket har alltid funnits där. När han inte jobbar älskar han att sätta guldkant på tillvaron. En charkbricka och ett glas bubbel sitter inte fel efter en hård arbetsdag. Han gillar att se sig om i världen, gärna långväga destinationer som Mexiko eller varför inte en yogaresa till Kenya som bokades helt spontant. Kristian har levt i en lång relation och skojar om att sist han var singel fanns knappt internet. Men nu är han redo att hitta kärleken igen.  

Kuriosa: Öppnade en lyckokaka med lappen ”en kullerbytta om dagen gör dig lycklig”. Något som fick honom att le och att börja praktisera budskapet.  


Elin Sandblom.
Elin Sandblom.

Elin Sandblom, 27 år, får- och skogsbonde, Sandhult

Utanför Borås i den lilla orten Sandhult bor får- och skogsbonden Elin. För bara något år sedan tog hon över morföräldrarnas gård som hon nu driver och utvecklar själv med stort engagemang. Elin älskar friluftslivet och tillbringar gärna mycket tid ute i naturen. Att yoga på en paddleboard på sjön, åka skidor eller sova under bar himmel en sommarnatt är det bästa som finns och gör en full av energi. Något som också ligger henne varmt om hjärtat är hennes hjullastare, som hon köpte för att kunna uppfylla sin dröm om att röja snö under vinterhalvåret. Jakt och matlagning ute i naturen är också ett par av hennes intressen. I framtiden vill hon öppna en gårdsbutik för närproducerade delikatesser, bland annat hennes egna lammkorvar. Elin drömmer om att träffa en kille som inte är så knusslig. Någon som precis som hon brinner för livet på landet och inte är rädd för att hänga med på hennes projekt.  

Kuriosa: Elin gillar att dansa, har åkt Vasaloppet och har nyligen köpt grisar som ska flytta in på gården.


Henrik Kullander.
Henrik Kullander.

Henrik Kullander, 34 år, växtodlingsbonde, Gällared

I Gällared, ett stenkast från Västkustens stränder, bor växtodlingsbonden Henrik Kullander. Han är en barnkär och omtänksam kille, som kan bli lite blyg när det kommer till tjejer. Henrik har en stor passion för maskiner och är riktigt händig. Här har vi en kille som kan laga det mesta. Men det bor även en romantiker i denna starka bonde. ”Jag blir rörd av att höra att jag är fin som jag är.” Henrik har varit singel ett tag och längtar nu att träffa kvinnan som han ska vakna bredvid resten av livet. En tjej som precis som han vill bygga en framtid och en familj tillsammans. Den trygga och kärleksfulla uppväxten han själv fick på gården är något som han ser fram emot att få ge till sina egna barn. 

Kuriosa: Är en fena på musikquiz och tar gärna en tur på sjön med sin båt. Spelar innebandy varje vecka och har ett förflutet som 100-meterslöpare.  


Klas Erik Andersson
Klas Erik Andersson

Klas Erik Andersson, 56 år, grisbonde, Gnarp

I vackra Hälsingland, på en anrik familjegård, bor Klas Erik. En levnadsglad grisbonde som älskar att uppleva nya saker. Han har just påbörjat en buggkurs, åker gärna ut till kusten för att få känna doften av havet, eller till storstan för att gå på teater. Den vackra hälsingegården har gått i arv i generationer sedan 1700-talet, men nu är det tomt i huset. 

När Klas Erik förlorade sin livskamrat vändes livet upp och ner, men nu när han har bearbetat händelsen är han redo att träffa någon på nytt. Klas Erik tror inte på att leva i ensamhet. Han är en man som trivs bäst i en relation, och nu vill han träffa någon att dela resten av livet med.  

Kuriosa: Har stor reslust och nyfikenhet för andra kulturer. Har bland annat vart i Kina.  Tycker om att spela bridge, snickra och tar gärna en tur med längdskidorna.  


Filip Eliasson.
Filip Eliasson.

Filip Eliasson, 29 år, skogsbonde, Lammhult

I småländska Lammhult bor Filip, en ödmjuk skogsbonde som älskar sina hundar och att vara ute i naturen. Jakt är ett av hans stora intressen, men han har även en stor passion för crossfit och dans. Filip lärde sig dansa för en massa år sedan för att imponera på en tjej, men när han väl kände sig bekväm på dansgolvet var tjejen inte singel längre. I dag skrattar han när han berättar om det. Numera är han utbildad dansinstruktör och dansar allt från bachata till foxtrot och west coast swing.  

Efter en tid som singel är Filip nu redo att träffa kärleken. Han tillbringar många timmar i sin skogsmaskin där han dagdrömmer om vad hans framtida fru gör just nu, ”för någonstans där ute finns hon ju”.  

Kuriosa: Pandemin satte stop för Filips medverkan i Iron Man, men han har gjort en svensk superklassiker.


Henrik Johansson.
Henrik Johansson.

Henrik Johansson, 27 år, hästbonde, Ede

I Ede, en bit utanför Östersund bor hästbonden Henrik. Ett riktigt energiknippe som älskar skratt och skoj, men också allvar och djupa samtal. Hästarna är en stor del av hans liv, och har varit sedan barnsben. Men vid sidan av hästarna och travsporten älskar han friluftsliv och drar gärna på sig skidorna och beger sig ut i de jämtländska fjällen. Henrik har nu ledsnat på singellivet och känner sig mer än redo att träffa sin trygga punkt i livet. En tjej som precis som han har nära till skratt, och såklart får hon gärna gilla hästar.  

Kuriosa: Älskar att spela in humorklipp på sig själv.


Lars-Petter ”Peppe” Bergendahl.
Lars-Petter ”Peppe” Bergendahl.

Lars-Petter ”Peppe” Bergendahl, 49 år, spannmålsbonde, Sorunda

På en gård i Sorunda, utanför Stockholm, bor spannmålsbonden Lars-Petter, eller Peppe som han kallas. Han är en familjekär sexbarnsfar som utöver lantbruket gillar att hålla i gång med träning. På Peppes gård är det liv och rörelse, här finns en plats för alla. Inte bara den stora familjen, det finns även plats för barnens hästar och såklart den stora kärleken. Peppe kommer från en lång relation, och efter en tid som singel ska han börja dejta igen.  

Kuriosa: En händig man som gillar att snickra och som har påbörjat många projekt på gården. Går gärna på gruppträning så som body pump och spinning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln