Vem är Lokatten i ”Masked singer”? Här är alla ledtrådar

Ledtrådarna, låtarna och juryns gissningar – här är allt om Lokatten

Lokatten.
Lokatten.

I ”Masked singer” döljer sig kändisar bakom masker.

Det är upp till en expertpanel och tv-tittarna att gissa vem som döljer sig bakom masken.

Vem är Lokatten? Här är alla ledtrådar och gissningar.

Avsnitt 1:

Var inte med.

Avsnitt 2:

 • Låt: Petra ”September” Marklunds ”Mikrofonkåt”
 • Möjliga ledtrådar: Kassettband märkt ”My story”,ett glas med blå dryck, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Alexander ”The Mauler” Gustafsson.
  – Här har ni mig, Queen L, nu kallad Lokatten. En som många vill se, men som egentligen inte vill bli sedd. Hellre skriva historien själv än att bli omskriven. Nu ska jag återvända till mitt ursprungliga revir och om jag nu måste synas så vill jag nu visa en annan sida av mig själv och påbörja ett nytt kapitel. Min stora utmaning är att inte röra mig som mig själv och att hålla färgen i alla lägen, inte bara en av dem. Jag har haft många titlar. Lodjur lever ofta ensamma och det har jag också gjort i perioder, men vissa romanser har blivit kända. Bland de okända är att jag har haft en fling med en internationell popstjärna, i 48 timmar. Dessutom, världens största rockstjärna har kysst min hand, men vissa filmstjärnor fick aldrig träffa den här katten. Jag var upptagen på ett annat håll. Att bli uttittad är nånting en lokatt får vänja sig vid, mitt liv har ibland känts som ett zoo, men jag är inte lika van att höras. Och inte så sugen på den här mikrofonen som ni snart kommer tro.
 • Panelens gissningar
  Johanna Nordström: Det var mycket lyx, väldigt känd, livet som ett zoo, man har mycket barn kanske, nån som är ihop med en MMA-fighter är Camilla Läckberg, hon kan vara Queen L, och har även haft förhållande med Martin Melin.
  Måns Zelmerlöw: Jag tror att du är programledare. Det var mycket romanser, vi har en svensk programledare som inte lett så mycket i Sverige, som haft flera kända romanser, nämligen Ulrika Johnson.
  Pernilla Wahlgren: Självförtroendet bara lyser, jag fick för mig att det är nån som skrivit låtar, Jessica Folcker tänker jag. Hon är ju smidig som en katt.
  Felix Herngren: Min första gissning var Christer Lindarw, det kvinnligaste man kan se på ett par ben. Men sen kände jag att det är en kvinna. Livet som ett zoo, jag känner en kvinna som är med i Rix Morronzoo och hon sjunger ju, Laila Bagge. Hon är också Queen L.
 • En extra ledtråd:
  David Hellenius håller polisförhör:
  Dags att sjunga ut, vem är du?
  – Tyvärr, det kan jag inte avslöja.
  Vad har du för koppling till The Mauler då?
  – Jag älskar MMA och även dess utövare.
  Vem är den internationella popstjärnan du haft ett förhållande med, är det Måns Zelmerlöw?
  – Nej, han är mycket mer känd än så.

Avsnitt 3:

Var inte med.

Avsnitt 4:

 • Låt: ”Cover me in sunshine” - Pink
 • David Hellenius: Du har haft kontakt med många kändisar, har många titlar och gillar MMA.
 • Möjliga ledtrådar: Skolsal, aktier, åttiotalsfrisyrer, hästar.
 • Lokattens egen beskrivning: Jag tog aldrig den självklara vägen. Blev upptäckt redan när jag gick på gymnasiet och fick resa söder ut. Tyvärr gjorde jag ett klipp som kostade den här lilla katten en karriär. Jag är utbildad lärare och det är i den världen jag känner mig som klokast. Jag har också skaffat mig datakunskap. Men jag längtar tillbaka till jobbet jag aldrig har studerat. En spännande tid var när mycket annat handlade om en ljusdrottning och jag blev blixtförälskad när jag hamnade på börsen. Det slutade med dramatik och det har blivit många titlar sedan dess. Min favoritfärg är svart men min förebild är Pink och nu tänker jag ta hennes låt för att sprida lite solsken.
 • Panelens gissningar:
  Pernilla Wahlgren: Allting pekar ju på att det är Laila Bagge. Men rösten låter som Malin Berghagen så jag säger Malin Berghagen.
  Måns Zelmerlöw: Jag var lite inne på en person som också haft rätt så mycket romanser som varit i rampljuset. Hon var tillsammans med Samir Badran och nu är hon tillsammans med Robin Bengtsson: Sigrid Bernson.
  Nour El Refai: Jag tror att du har en gammal karriär som modell och du har också blivit blixtförälskad ganska nyligen i en ganska rik snubbe. Jag tycker att det låter lite som Carolina Gynning.
  Felix Herngren: Rösten är lite skum för att vara Laila Bagge men hon kanske också förvränger rösten oerhört nu för att hon ska vara med här.
 • Tre ledtrådar, två sanna, en falsk:
  En arabisk prins har friat till mig i sin Lamborghini.
  Jag har bråkat om hästar med Leif GW Persson.
  Jag har varit på middag hos Mel Gibson.
 • Fler panelgissningar:
  Måns Zelmerlöw: Vad har vi för ”Hollywoodfruar”, vi har Elena Belle och Gunilla (Persson).
  Felix Herngren: Anna Anka. Men sjunger de så här bra? De hade sjungit mycket mer i det där programmet om de kunde sjunga så här bra.

Avsnitt 5:

Var inte med.

Avsnitt 6:

 • Låtar: Ed Sheerans ”Bad habits” och Madonnas ”Express yourself”
 • Möjliga ledtrådar: Städar ett kontorslandskap, lagar mat i storkök med hummer och grönsaker, ”Solsidan”
  – På scenen uppträder jag på ett sätt jag inte är van vid. Som lokatt kan jag gå all in utan att oroa mig för att bli bedömd för min bakgrund. Att stå på scenen har aldrig varit så självklart för mig som man kan tro. Min stora dröm i tonåren var att bli dragshowartist och uppträda tillsammans med en idol, så blev det aldrig, men visst har jag levt la dolce vita. Jag har gjort karriär i London utan att ens lämna Stockholm. Jag har också sett världen, bott i sex länder och då räknar jag ändå inte mitt eget land. Min pappa ville att jag skulle bli präst, men jag hittade min lisa för själen i en annan förening. Mitt efternamn kommer från pappa, men jag bar min mammas namn på den tiden jag jobbade på restaurang. Den här lokatten har många andra djur inom sig, jag är envis, lugn och tålmodig. Jag har också en lekfull sida som jag gärna släpper fram. Har jag några dåliga vanor då? Jo, det här är en katt som både snackar och snacksar.
 • Panelens gissningar
  Nour El Refai: Jag tycker Carolina Gynning är en bra gissning fortfarande, men har börjat tänka på en annan person som också är väldigt kattig och gör en del tv, jag tänker på Martina Haag.
  Måns Zelmerlöw: Personen jag tänker på har mycket kända romanser, Isabella Löwengrip.
  Felix Herngren: jag tänker att det är nån som djurtokig, nån av Lili & Susie. Och Queen L, då är det Lili.
  Pernilla Wahlgren: Van att snacka mycket, jag tänker kan det vara Tilde de Paula? Nån som varit tillsammans med många kändisar är Malin Åkerman, som är där i.
 • Fler ledtrådar:
  Lokatten på Operakällaren: ”Jag tar lammkotletter, gåslever och vegetarisk ceviche. Jag behöver ingen storebror, när jag var fotomodell fick jag aldrig äta vad jag ville, så nu passar jag på. Något att dricka? ”Whiskey, om katten själv får välja”.
 • Inför sångduellen:
  – Jag står för fred och harmoni. Men i den här fajten kommer jag att ta fram mitt inre rovdjur. Somliga har sagt att jag är född för att stå på scenen och även om det här inte är min stora dröm, tänker den här katten slåss med tassar och klor för sin plats i tävlingen. Jag har mer som jag vill uttrycka för er.

Åkte ut

Lokatten hamnade i botten efter studiopublikens och panelens omröstning. Felix Herngren gick tillbaka till sin gissning på Laila Bagge, Nour El Refai gissade på Tilde de Paula, Måns Zelmerlöw lanserade ett nytt namn, Linda Lampenius, och Pernilla Wahlgren nämnde först Sofia Wistam för att sen backa tillbaka till en tidigare gissning:

– Det kom in det där med ljus och fred och då har jag gissat tidigare på dottern till Lill-Babs, som är en yogatjej, så ska jag gissa på en så är det Malin Berghagen.

Och under masken var det just Malin Berghagen, 55, som gömde sig.

Ledtrådarna förklarade:

 • Lokatt: Malins släkt kommer från Hälsingland där lodjuret är landskapsdjur.
 • ”Mikrofonkåt” blev en hit i ”Så mycket bättre” där båda Malins föräldrar varit med.
 • Clownnäsan: Mamma Lill-Babs använde en sån i ett av sina paradnummer.
 • ”Hittade lisa för själen i en annan förening” – Malin jobbar med yoga som betyder förening. Pappa har skrivit låten ”Lisa” som handlar om Malin.
 • Blev blixtförälskad på börsen och en långhårig kille syntes: träffade före detta maken Tommy Nilsson på Hamburger Börs.
 • Bar mammas namn när hon jobbade på restaurang: Malin spelade kallskänka i ”Rederiet” och hette Svensson, precis som mamma Barbro.
 • Haft många titlar: Tommy Nilsson, Pappa Lasse och Christer Sandelin har skrivit låtar om Malin.
 • Träffat Mick Jagger: ”Ja, det var på en nattklubb när jag var modell en gång i tiden. Han gick förbi tog min hand och kysste den, så gick han vidare. Så jag anser kanske inte att jag har träffat honom, men ändå.”
 • Johnny Depp och Leonardo Di Caprio: ”Jag var på en casting för ’Gilbert Grape’ men kunde inte ta den”.
 • Träffat Abba: ”Ja, min pappa dejtade en gång i tiden Anni-Frid Lyngstad”.
Lokatten åkte ut och under masken döljde sig...
Lokatten åkte ut och under masken döljde sig...
...Malin Berghagen.
...Malin Berghagen.
Publisert: