Spacey strider mot anklagelserna om sexuella övergrepp

Stjärnan ska inställa sig i rätten i Storbritannien

Förra veckan åtalades Kevin Spacey i Storbritannien för fyra fall av sexuella övergrepp.

Nu meddelar skådespelaren att han planerar att ”frivilligt inställa sig” i rätten för att försvara sig mot anklagelserna.

Han är ”övertygad” om att han kan bevisa sin oskuld.

I torsdags förra veckan meddelade den brittiska Åklagarmyndigheten att Kevin Spacey, 62, skulle åtalas för fyra fall av sexuella övergrepp mot tre olika män. Övergreppen ska ha ägt rum i London mellan 2005 och 2008.

– Han har också blivit åtalad för att ha förorsakat att en person utsattes för penetrerande sexuell aktivitet utan samtycke, sa Rosemary Ainslie vid Åklagarmyndigheten till The Guardian då.

Nu har den Oscarsbelönade skådespelaren kommit med ett svar.

”Är övertygad”

Han planerar att inställa sig i rätten i Storbritannien inom kort för att strida mot anklagelserna.

– Jag uppskattar Åklagarmyndighetens uttalande i vilket de tydligt klargjorde för medierna och allmänheten att jag har rätt till en rättvis rättegång, samt är oskyldig till motsatsen är bevisad, säger han i ett uttalande till ABC:s program ”Good morning America”.

Kevin Spacey.
Kevin Spacey.

– Medan jag är besviken att de valt att gå vidare med det här, tänker jag frivilligt inställa mig i Storbritannien så snart som möjligt för att försvara mig mot dessa anklagelser, som jag är övertygad om kommer bevisa att jag är oskyldig.

Tidigare anklagelser

Spacey har anklagats för sexuella övergrepp flera gånger tidigare. Under 2017, i samband med metoo, berättade skådespelarekollegan Anthony Rapp att Spacey gjort sexuella närmanden när de jobbade tillsammans. Då var Spacey 26 år gammal, och Rapp bara 14.

Totalt har över 30 män anklagat Spacey för sexuella övergrepp och trakasserier. Han har tidigare varit uppe i rätten, men aldrig dömts.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE