”Bonde söker fru”-Pejas hjälp från barnen – mitt i krisen: ”Mådde dåligt”

Berättar: ”Blev ett avbrott i den här pressade situationen”

Uppdaterad 2021-11-25 | Publicerad 2021-11-24

Pär Eric ”Peja” Nilsson är rejält kluven inför sitt nästa val i ”Bonde söker fru”.

Då kom hans barn in i programmet som räddare i nöden.

– Jag mådde dåligt i den här situationen, och då tog de in mina barn för att jag skulle få lite stöttning, säger han.

Redan i början av onsdagskvällens ”Bonde söker fru”-avsnitt får tittarna se hur Pär Eric ”Peja” Nilsson, 64, är i behov av egentid.

Mjölkbonden från Björnås har tre kvinnor kvar på gården, Benita, 57, Camilla, 59, och Heidi, 53, och känner sig osäker inför sitt nästa beslut.

– Det känns som att det blir olika sorters kärlek här. Det är den snabba passionen mot kanske en lite mer långsiktig säker kärlek som jag står inför, säger han i programmet.

När Aftonbladet når Peja Nilsson säger han att han kände sig väldigt kluven.

– Det är ingen hemlighet. Heidi, hon är väldigt mycket på, förklarade sin kärlek, hon älskade mig och ville jobba för att få vara kvar till slutet. De andra, Benita och Camilla, de var mer försiktiga, kanske så som man ska vara i en sådan här situation. Så det blev två läger på gården redan från start. Man blir lite överväldigad.

Får hjälp av barnen

I avsnittet får man se hur hans barn och barnbarn kommer på besök på gården och får träffa kvinnorna. Han går också då iväg med sina barn och berättar hur han känner.

– Jag har en attraktion till hon som jag är lite rädd för och sedan är det de här två som känns säkra och som växer dag för dag, säger han till dem i programmet.

Till Aftonbladet säger han:

– Jag mådde dåligt i den här situationen, och då tog de in mina barn för att jag skulle få lite stöttning. När jag tittar på programmet blir jag lite rörd när jag ser mina barn, det blev en neutralisering i allt det tuffa.

Hjälpte med beslutet

Han fortsätter.

– Det var jättehärligt att få in mina barn, det blev ett avbrott i den här pressade situationen. Sedan så är det alltid det här med råd, det är ingen som kan tala om vad man ska och inte ska göra, men man kan känna att man får lite verktyg och kan bearbeta sina känslor med hjälp av tips man får av sina barn som jag står så nära.

Hjälpte de dig att ta ett beslut?

– Ja.

På sociala medier är det många som har reagerat på Peja Nilssons ”Bonde söker fru”-resa, på gott och ont.

– Det har varit väldigt blandat. Men det är väl en del tittare som inte är så snälla i sina kommentarer. Riktigt varför vet jag inte. Kommentarer som ”sliskig gubbe”, ”skitgubbe”, ”äckelgubbe”. Jag vet inte vilka det är som skriver sånt här.

Är det jobbigt att se?

– Ja, det är jobbigt. Jag har ju utsatt mig för det här och får väl acceptera det, men det är klart, det är inte så kul för mina barn och barnbarn att läsa.

”Bonde söker fru” sänds onsdagar 20:00 i TV4 och på TV4 Play.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln