Claes Malmberg spelar komikern Lenny Bruce

Av:  TT

Claes Malmberg dyker upp på Göteborgs Stadsteater i höst. Arkivbild.
Claes Malmberg dyker upp på Göteborgs Stadsteater i höst. Arkivbild.

Claes Malmberg spelar komikern Lenny Bruce på Göteborgs Stadsteater i höst. På repertoaren står också bland annat en apokalyptisk såpopera och ett drama om våld i nära relationer.

Ensembleföreställningen ”En död komikers liv – en saga om Lenny Bruce” handlar om satirikern men ställer också frågor om ett debattklimat där ”lättkränktheten” råder och det inte längre är självklart att skämta om allt. Den regisseras av Fredrik Evers och får premiär 2 december.

På Göteborgs stadsteaters höstrepertoar finns också en parodi över den italienska filmindustrin i ”Shoot – kameran går” av Erik Holmström, och ett möte mellan Molière och Mozart i ”Don Juan” av Hilda Hellwig, som inleder hösten 9 september.

Melody Parker har hämtat inspiration i ”Borta med vinden” för en nyskriven berättelse om sentimentalitet och nostalgi, i ”Apokalyps – en såpopera i fem delar” och Linda Forsell lyfter istället en berättelse ur en 15 000 sidor lång text om sju systrar som startar en rebellgrupp för förslavade barn i riket Glandelinia, i ”The Vivian girls”.

Den franske regissören Gérard Watkins synliggör våldet mot kvinnor, i ”Du är min nu”, som får premiär i mars nästa år.

Publisert: