Ariana Grande ryter ifrån – mot sexismen

avFrida Söderlund

Fanet kastade ur sig en sexistisk kommentar.

Nu ryter Ariana Grande ifrån.

”Jag är inget köttstycke som en man kan dra nytta av för sin egen njutnings skull” skriver hon på Twitter.

Världsstjärnan Ariana Grande, 23, var ute och köpte mat med sin pojkvän, artisten Mac Miller, 24, när ett fan följde paret till bilen.

Fanet, som var en ung kille, klättrade nästan in i bilen för att berätta om sin dedikation när det gällde Mac Miller och hans musik. Ariana och pojkvännen bemötte fanet med glädje och respekt tills han slängde ur sig en sexistisk kommentar om Grande.

”Jag tyckte allt var gulligt och roligt tills han sa ’Ariana är sexig som fan grabben, jag ser dig, jag ser dig sätta på det där’”, skriver hon på Twitter och beskriver hur uttalandet chockade henne.

”Sätta på ’det där’. Vad i helvete?” fortsätter hon.

”Vi är inga objekt”

Ariana skriver vidare att hon kände sig illamående och objektifierad, och att hon blir sårad över att så många unga med lätthet använder sexistiska kränkningar runt, kring och om andra människor.

”Sådana här saker händer hela tiden och det är sådana här saker som bidrar till att tjejer känner sig rädda och otillräckliga. Jag är inget köttstycke som en man kan dra nytta av för sin egen njutnings skull” skriver Grande.

23-åringen är känd för att slå tillbaka mot sexistiska kommentarer och att stå upp för feminism och allas lika värde.

”Vi måste prata om sådana här saker öppet, för om vi inte gör det kommer det bara att fortsätta. Vi är inga objekt eller troféer. Vi är drottningar” avslutar hon.

ARTIKELN HANDLAR OM