De vill bygga en pyramid i öknen av gamla Jerry Maguire-filmer på VHS

NÖJE

Vad gör man inte om man har 14 000 Jerry Maguire-filmer på VHS?

Många är vi som har blivit lite besatta av filmen Jerry Maguire. Men frågan är om inte konstnärskollektivet ”Everything is terrible” har gått allra längst. Kollektivet sitter på imponerande 14 000 exemplar av Tom Cruise succéfilm.
”Samlingen har vi fått genom donationer där den största givaren gav oss 1300 exemplar. Varje dag anländer det dessutom nya exemplar levererade av sura postarbetare”, skriver konstnärskollektivet på hemsidan.

Endast Jerry Maguire

Videofilmerna används i olika typer av installationer och konst-happenings. Inom kort kommer ”Everything is terrible” att öppna en videobutik som kommer att se exakt ut som en videobutik i mitten av 90-talet. Den enda skillnaden är att videobutiken endast har VHS-filmer med Jerry Maguire.

Jättelik pyramid

Alla intäkter från videbutiken ska gå till att skapa en jättelik permanent pyramid av Jerry Maguire-videofilmer i öknen. För att bygga pyramiden kommer konstnärskollektivet att jobba med ett stort team av byggnadsarbetare, arkitekter och ingenjörer. Planen är att bygga ett episkt monument över konsumtion, slöseri och avfall. ”Everything is terrible” beskriver projektet som ”det dummaste förkroppsligande av den amerikanska drömmen någonsin”

Nöjesbladet håller med.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tom Cruise