Lindorff: Förstår att det kan komma som en chock

Programledaren om kritiken: ”Jag tycker otroligt mycket om Erik”

avLouise Åström

Lindorff är nöjd med årets säsong av ”Bonde söker fru”.
Den kritik som kommit från bonden Erik Bäckman vill hon inte fokusera på.
– Han är lycklig med Linnea och nu tycker jag att han kan få vara det, säger hon till Nöjesbladet.

Årets säsong av ”Bonde söker fru” har bjudit på en hel del överraskningar. Programledaren Linda Lindorff sammanfattar säsongen som händelserik och känslosam.
– Vi har fått följa med på den här resan i jakten på kärleken på ett otroligt verkligt och i viss mån häpnadsväckande vis. Jag tycker att det har varit härligt att man inte alltid vet hur det ska bli.
Säsongen har också kantats av hård kritik, speciellt från bonden Erik Bäckman som sagt att han ångrar sin medverkan i programmet.
– Jag förstår att det kan komma som en chock när man blir medveten om vilket enormt genomslag det har när man är med i ”Bonde söker fru”. Helt plötsligt vet nästan ett helt land vem man är. Plötsligt är man i alla tidningar. Ibland kanske det känns jobbigt och jag kan förstå det.

”Behöver vara ifred”

Lindorff berättar hur hon hon läst om att Erik ångrar sig.
– Samtidigt har han också träffat kärleken i sitt liv. Den kvinna han lever med nu, Linnea, har han träffat i programmet och de pratar om att skaffa barn.
Mer än så vill hon inte kommentera kritiken.
– Han är lycklig med Linnea och nu tycker jag att han kan få vara det. Jag tror han behöver få vara ifred ett tag. Jag tycker otroligt mycket om Erik och det kommer jag alltid att göra.
Är du själv nöjd med säsongen i sin helhet?
– Det är en otroligt härlig säsong på alla de vis och jag tycker såklart att det är tråkigt om inte Erik är nöjd. Men jag hoppas ändå att han ska finna lyckan i att han funnit sin Linnea, sin stora kärlek, och leva lycklig med henne i alla sina dagar. Det önskar jag.
Hur länge kommer du att vara programledare?
– Det kan aldrig bli tråkigt. Isåfall skulle det krävas att jag tröttnar på människor. Och har jag tröttnat på människor har jag tröttnat på livet självt och då kan jag lika gärna gå och lägga mig och dö någonstans. Jag älskar det här programmet, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM