Tv-vinsten: en häst som kan bli värd hundratals miljoner

1 av 2 | Foto: TV3
Malin Baryard medverkar i programmet tillsammans med maken Henrik Johnsson.
NÖJE

Hästtokiga döttrar ska lära sina pappor att rida.

Förstapriset i tv-tävlingen – en egen tävlingshäst.

– Eftersom hon bara är i början av sin karriär finns det inget tak för hur värdefull den här hästen kan bli, säger Susanne Nylén, presschef på MTG Sverige.

Hästtokiga döttrar som får lära sina pappor att rida är temat för TV3:s och Viafrees nya serie ”Det stora hoppet”.

Och det står mycket på spel. Förstapriset i tv-tävlingen är en egen tävlingshäst som valts ut av landslagsryttaren och EM-silvermedaljören Malin Baryard, 42.

Hästen är nu värd en halv miljon kronor, men med rätt träning kan den bli värd betydligt mycket mer. Hästen All in, som den svenska stjärnryttaren Peder Fredricsons häst tagit EM-guld med har nyligen värderats till upp till 200 miljoner kronor.

Och hästen som är första pris i ”Det stora hoppet” och också fått namnet ”Det stora hoppet” har en mycket fin stamtavla. Hon är ett 5-årigt sto från Tyskland och har tränats av mångårige landslagscoachen Sylve Söderstrand.

– Hon är ett fantastiskt framtidslöfte som jag valt ut för att vinnaren ska få bästa möjliga chans att nå sina egna drömmar, säger Malin Baryard i en kommentar.

”Investerat en halv miljon”

MTG Sverige, som äger TV3 och Viafree, bekräftar att vinsthästen köpts in för stor summa pengar.

– Vi har investerat en halv miljon kronor i det talangfulla stoet ”Det stora hoppet”, men eftersom hon bara är i början av sin karriär finns det inget tak för hur värdefull den här hästen kan bli för vinnaren i tv-programmet, säger Susanne Nylén, presschef för MTG Sverige.

Sex stycken hästtokiga döttrar tävlar i programmet tillsammans med sina något mindre entusiastiska, eller åtminstone mindre hästintresserade, pappor. Döttrarna har några veckor på sig att lära sina pappor att tävla på hästryggen i klassiska ridsporter. Den som lyckas bäst vinner hästen.

Malin Baryard medverkar också i programmet tillsammans med maken Henrik Johnsson, 45. Hon som coach och han som programledare.

”Det stora hoppet” har premiär tisdag 17 oktober kl 20.00 på TV3 och Viafree.

ARTIKELN HANDLAR OM