Gustaf Norén byter jobb – ska bli lärare

”Vill ner från stjärnorna"

Uppdaterad 2018-03-23 | Publicerad 2017-02-09

Rytmer, vaggvisor och studier.

Det är Gustaf Noréns nya melodi eftersom hans nya mål är att utbilda sig till musiklärare.

– Jag vill definitivt ner från stjärnorna, säger han till Nöjesbladet.

Gustaf Norén, tidigare medlem i bandet Mando Diao, satsar nu på en ny karriär. Han har bestämt sig för att bli musiklärare. Något som Nöjesguiden var först med att rapportera om.

Tanken är att han ska börja studera, bekräftar han. Målet med lärarrollen att skapa trygghet för eleverna.

– Det är en fas som kanske tar två till tre år. Jag är i början av den fasen. Det innebär praktiserande till viss del, så mycket jag kan. Och studerande till viss del. Det kommer nog ta några år innan jag blir musiklärare, men det är definitivt målet, säger han till Nöjesbladet.

Skriver vaggvisor

För tillfället undervisar Gustaf Norén på en gymnasieskola i Stockholm. Bland hans elever finns personer som går första året på musikprogrammet. Norén har bland annat ägnat lektionstimmarna åt att lära ut hur man skriver vaggvisor.

– Det är oftast den första melodin du hör i livet och ligger oftast till grunden du ser på musik. Jag vill liksom gräva i jorden, kan man säga.

Rytmer och grunder till musiken i sig är något Norén vill fokusera på.

– När man ska lära sig att spela traditionella afrikanska instrument måste man börja med att lära sig bygga instrumentet. Det är nummer ett. Innan du kan spela på det måste du lära dig rytm. Det är ett helt annat sätt att se på musik och jag skulle jättegärna anamma det mer ursprungliga sättet.

”Vill ner från stjärnorna”

Det faktum att han har en stärnstatus och att eleverna kommer att se honom som ’kändisen’ Gustaf Norén tror han dock kan ställa till det något. Han uppskattar inte det avstånd han tycker att branschen målar upp mellan artister och fans.

– Jag tror att den känslan kommer att försvåra det ganska mycket. Men det tar inte många sekunder innan de kommer över den barriären. Jag vill ha bort avståndet. Jag vill definitivt ner från stjärnorna och jag vill sudda bort allt det, säger han.

ANNONS