Bonde söker fru

Bonde-Patrik om svåra tiden innan han kom ut: Svårt att acceptera

Patrik Fernlund: Var ihop med en tjej

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Patrik Fernlund har vetat i stort sett hela livet att han gillar killar.

Men ”Bonde söker fru”-profilen gick igenom en tuff period innan han kom ut.

– Först var folk helt chockade, säger han till Aftonbladet.

Det är i onsdagskvällens ”Bonde söker fru” som skogsbonden Patrik Fernlund, 32, från Kråksjö öppnar upp om svårigheterna att komma ut som homosexuell i en mindre stad.

– Jag hade svårt att acceptera att jag var gay från början. Jag var ihop med någon tjej och tänkte att jag får väl vara ihop med tjejer och träffa någon kille i smyg. Sedan började man tänka att nej, fan vad svinigt, säger han.

Patrik Fernlund söker kärleken i ”Bonde söker fru”.

”Annan jargong”

Till Aftonbladet säger Patrik Fernlund att han inte var lycklig på den tiden, men att han inte stötte på några problem när han väl kom ut.

– Jag har alltid umgåtts med raggare och bönder, det är en annan jargong. Men när man väl kom ut var det ingenting som hände, alla var fantastiska i min omgivning och även i raggarkulturen. Det har aldrig varit några problem, men man bygger ju upp för sig själv att det är svårt och att man kommer att tappa vänner och så, när man ständigt hör folk säga ”jävla bögjävel” om någon annan. Då blir man så klart inte taggad.

Tänkte flytta

Efter gymnasiet hade han han planer på att flytta till Stockholm för att han tänkte att det skulle vara enklare att leva som homosexuell i storstaden, men efter tre veckor kände han att Stockholm inte var något för honom.

– Jag ville hem till Småland igen, så jag bestämde mig för att åka hem och ta tag i det. Jag träffade en kille då och på den vägen är det, då fick jag komma ut helt enkelt.

Patrik Fernlund med brevskrivaren Pontus Quist.

Hur reagerade vänner och familj då?

– Först var folk helt chockade. Man är kanske inte stereotypen av en gaykille. De flesta kanske har en bild i huvudet av hur en gaykille är och många säger att man kan se det på en kille. Och det kan man väl göra på en del, men inte på alla. Så de var väldigt chockade, men det var samtidigt inga problem, alla sa att det inte spelade någon roll och att folk ska skita i vem jag är ihop med.

Vill visa andra sidor

Patrik Fernlund säger att det är tråkigt att många yngre gaykillar känner att de behöver flytta till de större städerna för att kunna vara sig själva. För honom känns det också viktigt att vara med i ”Bonde söker fru” för att visa att det finns fler sidor av homosexuella än den som brukar synas.

– Det är oftast en feminin sida av gaykillar som visas i tv, det känns viktigt att visa att det även finns bönder och killar som lyssnar på Eddie Meduza som också är gay!

”Bonde söker fru” sänds onsdagar 20:00 i TV4 och på TV4 Play.

ANNONS EXTERN LÄNK

En liten gåva ger stort hopp – skicka ett blombud och stötta Rosa bandet här

Interflora

Patrik Fernlund.
Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för deltagarna i ”Bonde söker fru” 2020

ÄMNEN I ARTIKELN

Bonde söker fru

TV4