Pewdiepie i tårar efter skandalen

Tackar för stödet efter anklagelserna

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Pewdiepie publicerade ett klipp som innehöll antisemitism.

Nu ber han om ursäkt och tackar gråtande det stöd han fått efter skandalen.

– Jag är ledsen för orden jag använde eftersom att jag veta att de förolämpade människor och jag erkänner att själva skämtet gick för långt, säger han i ett nytt youtubeklipp.

1 av 2

Youtube-stjärnan Pewdiepie, eller Felix Kjellberg som han egentligen heter, har varit i blåsväder efter att ha publicerat en video där han betalade två män för att hålla upp en skylt med budskapet ”Döda alla judar”.

Det gjorde att både Disney och Youtube valde att avsluta samarbeten med Kjellberg. Hans andra säsong av ’Youtube-serien’ ”Scare” har ställts in.

Pewdiepie har på sin Tumblr-sida förklarat att han ville visa hur galen världen är, men att han förstår att skämtet var stötande.

”Jag är ledsen”

I ett nytt klipp på Youtube kommenterar han nu skandalen.

– Jag är ledsen för orden jag använde eftersom att jag veta att de förolämpade människor och jag erkänner att själva skämtet gick för långt, säger han.

Han förklarar också att han lär sig från sina misstag och att han kommer att dra lärdom av den här händelsen inför framtiden. Han klargör också att han inte stöttar någon form av hatfulla åsikter.

– Finns det någon form av hat i det jag gör? Nej, absolut inte. Det finns riktiga problem där ute. Istället för att fira att min Youtube-serie blev inställd kan vi väl fokusera på några riktiga problem.

Pewdiepie börjar gråta

I slutet av klippet brister det för Kjellberg och han börjar gråta när han tackar sina följare och vänner för det stöd han fått den senaste tiden.

– Jag vill ge mina varmaste hälsningar till de som stöttat mig. Det har varit otroligt. Tack alla i ’Youtube-communityt’. Det betyder mycket. Tack, säger han med tårar i ögonen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM