Linda Bengtzings trädgårdsdrama: ”Det rök som bara den”

1 av 2 | Foto: Peter Wixtröm
Linda Bengtzing.
NÖJE

Tidigare i sommar läste Linda Bengtzing i Aftonbladet att Ikeas serveringsskålar kan börja brinna.

Något som hon nu själv har fått erfara.

”Det rök som bara den... Läskigt”, skriver Linda Bengtzing i ett inlägg på Instagram.

Linda Bengtzing höll på att få det riktigt hett om öronen.

På lördagen kände hon plötsligt en illavarslande röklukt.

I ett inlägg på Instagram beskriver hon hur hon med flera försökte spåra den stickande doften.

”Idag har vi haft en strålande dag och den plötsliga röklukten fick alla att springa runt som yra höns. Grannens hus, bilar, mobilladdare mm kollades noga...”, skriver hon.

”Det rök som bara den”

Men orsaken till brandlukten visade sig komma från hennes egen trädgård och en serveringsskål från Ikea. Skålen har fått agera ytterkruka åt ett par kryddplantor.

”Visst tusan var det skålens spegelblanka insida som antänt plastkrukan på kryddorna! Det rök som bara den... Läskigt.... men tack gode gud att den stod ute och inte i ett fönster eller en liten balkong...”, skriver hon i inlägget.

Läste om det i Aftonbladet

För drygt en månad sedan rapporterade Aftonbladet om ett liknande fall. Då satte Ikea-skålen eld på Richard Walters vindruvor. Han satt i solen på sin veranda och upptäckte plötsligt att det brann i vindruveskålen.

Linda Bentzing har uppmärksammat att skålen kan bli ett elddon, men inte tänkt att hon själv skulle befinna sig i farozonen.

”Läste för ett tag sen i @aftonbladet om @ikeasverige skål som orsakade brand i solsken. Vi har haft kryddor ute i vår skål! Dom trivs när det hettar till lite men nu är det mest kryddlik som stått och blivit bortglömda...”

ARTIKELN HANDLAR OM

Ikea