Agneta Sjödin: Därför hoppade jag av ”Let’s dance”

NÖJE

Hon var en av de mest populära och välbetalda programledarna.

Men så 2007 valde Agneta Sjödin att hoppa av ”Let’s dance”.

I ”Cancerpodden” berättar hon om beslutet.

– Det var många som trodde jag var galen, säger Agneta Sjödin i podcasten.

1 av 2 | Foto: Robin Nordlund
Agneta Sjödin och David Hellenius i ”Let’s dance”.

I två säsonger ledde Agneta Sjödin tillsammans med David Hellenius populära ”Let’s dance” på TV4. Men inför det tredje året valde Sjödin att hoppa av.

I Cancerpodden med Anna Benson berättar hon att den pilgrimsresa hon gjorde 2004 påverkade hennes beslut.

– Efter vandringen kände jag: och nu då, vad händer nu? Jag hade börjat nosa på djupet, och tv-världen kändes ytlig. Det blev en konflikt inom mig, säger Agneta Sjödin i podcasten.

”Många trodde jag var galen”

Sjödin började skriva parallellt med att hon jobbade med tv, men så bestämde hon sig för att lägga om sitt fokus. Och det var då hon tog beslutet att att lämna ”Let’s dance”.

– Det var nog för att jag tänkte att jag måste göra ett statement för mig själv, att nu sätter jag mig och skriver. Det var många som trodde jag var galen, det var ett välbetalt och populärt tv-program, säger Agneta Sjödin och fortsätter:

– Men jag tror det var viktigt för mig att våga hoppa från någonting sådant bara för att markera för mig själv att jag ville göra någonting mer.

Agneta Sjödin: Tuff utmaning

Hon beskriver det som en av de tuffaste utmaningarna hon gjort.

– Jag tror det var viktigt för mig att göra en sådan grej, jag är glad för det. Men det har varit tufft att göra de här valen och att ställa sig själv utanför, säger Agneta Sjödin.

– Det är en utmaning att ställa sig utanför för det kan bli väldigt ensamt. Samtidigt är jag väldigt nöjd med de beslut jag har tagit eftersom det lett till att jag byggt upp något inom mig, byggt något eget. Det har tagit många år, det är inget som bara tar ett år, utan det har varit många år av sökande för att hitta den väg som är rätt för mig.

ARTIKELN HANDLAR OM