Aviciis manager efter anklagelserna: ”Bisarrt”

Arash ”Ash” Pournouri
Arash ”Ash” Pournouri

Efter att dokumentären om Tim ”Avicii” Bergling sändes på SVT anklagades managern Ash Pournouri för att ha pressat världsstjärnan för hårt.

Nu kritiserar han filmen.

– En dokumentär ska vara objektiv, men de klippte in saker utan kontext, säger han i podcasten Framgångspodden.

För drygt tre år sedan chockades världen: Avicii, eller Tim Bergling, hade valt att avsluta sitt liv. I Framgångspodden pratar nu Arash ”Ash” Pournouri, Tims förra manager, om vänskapen och samarbetet.

Efter Tims död fick några scener i dokumentären ”Avicii: True stories” spridning. Ash Pournouri anklagades av vissa för att ha pressat artisten att jobba mer än vad han klarade av.

– De klippte in saker utan kontext. Vi fick inte svara eller komma med egen information. Klippen där jag pratar är från 2014, som har med något helt annat att göra, säger han i podden.

Han tar upp exempel.

– Som när han säger ”jag håller på att dö” och sen klipps det till ett klipp tre år innan där jag säger ”han förstår inte värdet av pengar”, och pratar då om något helt annat. Det har inte med varandra att göra.

Bröt upp i två år

Ash menar istället att deras samarbete var gott och att syftet med dokumentären, som kom ut tre år före Tims död, aldrig var att måla upp Ash som en dålig person. Den gjordes för att Tim mådde dåligt över att folk blev sura när han ställde in spelningar.

– Han ville förklara att ”det var inte mitt fel, de här grejerna var anledningarna till att jag ställde in”.

Avicii, Tim Bergling.
Avicii, Tim Bergling.

Deras samarbete bröts dock senare. Ash säger i podcasten att relationen dem emellan hade blivit infekterad. Dessutom säger han att många fler hade börjat jobba med Tim.

– Det hade kommit in massor av nytt folk som behövde en anledning att finnas, och ville peka på problem för att de skulle vara lösningen. Han mådde inte så bra i den här perioden, tampades med mycket frågor kring allt möjligt och var rätt lättpåverkad, säger Ash och fortsätter:
– Det som var synd var att vi inte kunde prata, för det var så mycket folk i vägen.

”Älskade Tim som en familjemedlem”

Efter två år utan kontakt hörde Tim slutligen av sig till Ash och ville ses i Stockholm – endast två månader före sin död.
Ash berättar att det var som att träffa en gammal familjemedlem. De nämnde inte sin konflikt, utan pratade istället om ”vanliga issues”, om Tims nya management och att han skulle turnera igen.

Två månader senare, 20 april 2018, satt Ash på sitt kontor och fick höra de tragiska nyheterna.

– Jag tänkte ”det här är inte sant”, jag bara grät, säger han i podcasten.

– Jag älskade Tim som en familjemedlem och han var fantastisk på så många sätt, omtänksam och ödmjuk, supertalang, härlig och hade en sprudlande personlighet. Men han var ju människa, ingen robot. Han hade sina frågor om livet, utmaningar och mänskliga brister precis som alla andra.

Aftonbladet nöje har sökt Aviciis familj för eventuella kommentarer om podden samt varit i kontakt med dokumentärfilmaren Levan Tsikurishvili som inte vill kommentera Ash Pournouris syn på arbetet med filmen.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE