Patrik Isaksson har gift sig: ”Det känns skitkul”

Patrik Isaksson har gift sig med kärleken Linda Hedlund.

Aftonbladet tog som enda media emot dem efter bröllopet som ägde rum i Örebro under lördagen.

– Man kan lugnt säga att jag är en väldigt lycklig man.

Det var för två år sedan som artisten Patrik Isaksson gick ner på knä och friade till kärleken Linda Hedlund under coronasäkra former i hemmet i Örebro.

– Man ska väl gifta sig inom ett år så vi planerar verkligen för bröllop. Vi får hoppas att coronan lägger sig så vi kan göra det. Man vill ju ha fler än åtta gäster, sa han då till Aftonbladet.

Det kom att dröja något längre, men nu har Patrik Isaksson och Linda Hedlund äntligen blivit man och hustru. Under lördagen gifte de sig i Örebro rådhus och Patrik Isaksson var klädd i en nyinköpt smoking medan Linda Hedlund bar en vit plisserad långklänning. Guldringarna som anlände i sista stund är skapade av Patrik Isakssons favoritdesigner Efva Attling.

Patrik Isaksson och Linda Hedlund.
Patrik Isaksson och Linda Hedlund.

Byter efternamnet

Efter ceremonin blev det en limousinfärd till Båsenberga Hotell utanför Vingåker tillsammans med sina närmaste. Det dracks bubbel under färden och spelades hög musik, och det blev bland annat en låt av brudgummen själv. Väl på plats tog Aftonbladet som enda media emot de nygifta makarna.

– Det känns skitkul och jättehäftigt och vi är så otroligt glada. Vi gifte ju oss i rådhuset och det gick väldigt fort. Innan var jag lite nervös och undrade vad vi skulle säga och vad hon som vigde oss skulle säga, hon var ju ingen präst. Men hon var jättebra, säger Patrik Isaksson som får medhåll av sin hustru:

– Det känns verkligen helt fantastiskt nu och vi är så glada, säger bruden och berättar att hon kommer att slopa sitt efternamn:

– Jag kommer att heta Isaksson.

Patrik Isaksson förklarar att det däremot inte blev några glädjetårar under ceremonin:

– Vi hann inte med det. Det gick så otroligt fort och vi blev så paffa när det var klart. Däremot var det jättepirrigt i morse. Vi gick upp redan runt åtta och plötsligt var det bara en halvtimme kvar och vi fick kasta oss iväg.

Limousinen.
Limousinen.

”Det vackraste som finns”

På frågan om hur vacker bruden är ler Patrik Isaksson stort.

– Ni ser ju. Det går knappt att beskriva. Linda är det vackraste som finns. Man kan lugnt säga att jag är en väldigt lycklig man. Jag är så kär och Linda är världens snällaste människa. Det är dessutom den roligaste kvinnan som jag varit ihop med i mitt liv. Vi är precis som ni och tillbringar varje dag ihop. Det går att räkna på två händer hur många nätter vi har varit ifrån varandra, bortsett från när jag var med barnen i Italien nyligen.

Efter lite mingel och skålande i champagne väntade en längre bröllopslunch som inleddes med carpaccio. Till varmrätt serverades halstrad Hjälmargös och desserten bestod av crème brûlée.

Patrik Isaksson och Linda Hedlund.
Patrik Isaksson och Linda Hedlund.

Bröllopsresan får vänta

De nygifta kommer ge sig av på en bröllopsresa, dock får den vänta lite.

– Det går inte att få ihop nu. Jag har precis släppt en singel och snart kommer en till. I maj släpper jag också mitt första album på 12 år. Men efter sommaren åker vi på en bröllopsresa, men exakt var är inte bestämt.

Det var för drygt tre år sedan som Patrik Isaksson och Linda Hedlund blev ett par. Han bodde då i Nacka medan hon huserade i Karlskoga och efter en tid tillsammans gick flyttlasset till Örebro.

– Det känns väldigt bra, jag är förälskad, sa han då till Aftonbladet.

Patrik Isaksson var tidigare gift med programledaren Sofia Rågenklint som han två söner med. Han har också varit tillsammans med golfstjärnan Marlene Hedblom.

Patrik Isaksson och Linda Hedlund.
Patrik Isaksson och Linda Hedlund.
Patrik Isaksson och Linda Hedlund.
Patrik Isaksson och Linda Hedlund.
Publisert:

LÄS VIDARE