Förlaget stoppar Paolo Robertos böcker efter sexköpet

Publicerad:

NÖJE

Ytterligare ett företag bryter med Paolo Roberto efter sexköpsskandalen.

Bonnier stoppar nu utgivningen av hans böcker och alla hans boktitlar är borta ut bokhandlarnas sortiment på nätet.

– All vidare försäljning av de böcker han har gett ut i samarbete med förlaget har stoppats, säger Adam Dahlin, litterär chef på Ester Bonnier, till sajten Boktugg.

Det var under en polisrazzia som tv-profilen och entreprenören Paolo Roberto, 51, greps efter att ha köpt sex i en lägenhet på Östermalm i Stockholm.

Sedan dess har flera av hans samarbetspartners brutit sina samarbeten med honom. TV4, Ica, livsmedelsverket ”Paolos” och restaurangkedjan Pane Fresco är några av alla exempel.

Nu bryter även Bonnier med Paolo Roberto, något som Boktugg först skrev om.

Paolo Roberto.
Foto: Lina Siksjö
Paolo Roberto.

Alla titlar borttagna

Bonnier Fakta har gett ut flera av hans kokböcker och träningsböcker, tolv stycken totalt enligt deras hemsida, men nu är alla titlar borta från nätbokhandlare som Bokus, Adlibris och Akademibokhandelns sortiment, skriver sajten.

– Ja, det stämmer. Efter att vi i fredags eftermiddag nåddes av nyheten att Paolo Roberto åkt fast i en razzia mot misstänkta sexköpare har vi beslutat att avsluta samarbetet med honom. All vidare försäljning av de böcker han har gett ut i samarbete med förlaget har stoppats, säger Adam Dahlin, litterär chef på Ester Bonnier där Bonnier Fakta ingår, till Boktugg.

Aftonbladet har sökt Adam Dahlin, som avböjer att kommentera.

Publicerad:

LÄS VIDARE