Seinfeld

Jerry Stiller är död

Komikern och ”Seinfeld”-stjärnan blev 92

Av: 

Torbjörn Ek

Jerry Stiller.
Jerry Stiller.

NÖJE

”Seinfeld”-stjärnan Jerry Stiller är död.

Komikern, som också är far till Ben Stiller, blev 92.

Jerry Stillers död bekräftas av sonen och Hollywood-stjärnan Ben Stiller, 54, som skriver på Twitter:

”Jag är ledsen över att behöva berätta att min far, Jerry Stiller, har dött av naturliga orsaker. Han var en fantastisk pappa och farfar och den mest hängivna make till Anne i 62 år. Han kommer att vara saknad. Älskar dig pappa.”

Komikern Jerry Stiller är kanske mest känd för sin roll i hyllade och prisbelönta tv-serien ”Seinfeld” där han spelade karaktären George Costanzas pappa Frank i 26 avsnitt mellan åren 1993 och 1998. Men också för sin roll som Arthur Spooner i komediserien ”Kung av Queens”, där han medverkade i 206 avsnitt mellan 1998 och 2007.

Tillsammans med sin hustru, komikern Anne Meara, som dog 2015, hade han under fränst 60- och 70-talet komikerduon Stiller & Meara som ofta framträdde i den populära amerikanska pratshowen ”The Ed Sullivan show”.

Jerry Stillers tv- och filmkarriär sträcker sig tillbaka till sent 50-tal med mängder av roller och gästframträdanden. 1988 spelade han med i den uppmärksammade första versionen av filmen ”Hairspray” i regi av John Waters och Stiller hade även en roll i nyversionen av filmen 2007 där han spelade mot John Travolta.

Tillsammans med sin son Ben Stiller spelade Jerry Stiller också i båda ”Zoolander”-filmerna.

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

30 år senare – så har det gått för Twin Peaks-stjärnorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Seinfeld

Jerry Stiller

Ben Stiller