Zlatans staty

John Taylor: Jag vet var Zlatans näsa finns

SVT-profilens utspel efter vandaliseringen

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

NÖJE

Zlatan-statyn vandaliserades och sedan kapades näsan.

Nu avslöjar fotbollsintresserade SVT-profilen John Taylor vad som har hänt med den försvunna kroppsdelen.

– Jag vet var Zlatans näsa finns, säger han till Aftonbladet.

Sveriges Televisions populära program ”Trädgårdstider” har nyligen haft säsongspremiär med Pernilla Månsson Colt som programledare jämte kocken Tareq Taylor, inredaren Malin Persson och trädgårdsmästaren John Taylor. Den sistnämnde är barnsligt och passionerat intresserad av fotboll i allmänhet och Malmö FF i synnerhet.

I samband med en intervju i Aftonbladet med anledning av ”Trädgårdstider” luftar John Taylor sin beundran för Zlatan Ibrahimovic som åtminstone tidigare var en hyllad man i just Malmö där han växte upp i stadsdelen Rosengård. Men när han köpte in sig i bolaget AEG och därmed blev 25-procentig delägare i Hammarby såg många det i Malmö som ett oerhört svek och att han hade valt sida.

Trädgårdsmästaren John Taylor uppger att han vet var Zlatans försvunna kroppsdel tagit vägen.

ANNONS

Stanna hemma i påsk! Sprid kärlek och omtanke med ett blombud. Välj blomstrande påskhälsningar till nära och kära här.

Extern länk från Interflora

Läs mer

I brist på den riktige Zlatan att rikta sitt missnöje mot så vandaliserades den kontroversiella Zlatan-statyn som invigdes den 9 oktober på Stadiontorget i Malmö. Först försvann Zlatans näsa den 22 december efter att någon hade kapat den. Bara ett par veckor senare, natten mot den 5 januari, vandaliserades statyn på nytt. Den här gången var det någon eller några som sågade ned statyn och välte den.

John Taylor tar starkt avstånd från tilltaget.

– Jag vill poängtera att jag inte stödjer att offentlig konst vandaliseras, samtidigt förstår jag varför de gjorde det. Jag vet också var Zlatans näsa finns. Det kan jag säga. Jag vet att den finns i Malmö.

Zlatan-statyn vandaliserades på nytt den 5 januari.

”Vet att den sågs på en fest”

Vet du var näsan är?

– Jag är en person bort från den näsan. Jag vet inte var den är just nu, men jag vet att den sågs på en fest runt nyår. Jag vet att den finns i Malmö och att den finns runt någons hals.

Runt någons hals?

– Jo, det är ett halsband nu. Min vän som såg den var lite ambivalent, vi äldre ”hårt troende” MFF:are vet att allting rörde upp känslorna. Det är intressant, men vi är inte inblandade.

Så du har alibi för kvällen när de sågade ned statyn?

– Haha! Sådant sysslar jag inte med, men jag hade använt riktiga redskap och gjort det ordentligt.

Du menar att det var lite slarvigt gjort?

– Ja, det var slarvigt gjort. Men man får inte såga ned andras egendom, men samtidigt förstår jag till hundra procent varför dom gjorde det. Jag förstår känslorna. Det är inte så klokt att ha statyer av levande människor, det vet alla! Man kan undra varför tjänstemännen gick med på det överhuvudtaget?

Besviken på Zlatan

John Taylor fortsätter:

– Zlatan var kung här i Malmö, men tyvärr har han valt en annan väg.  Det är naturligtvis hans rätt som privat individ och han är förmodligen den bästa fotbollsspelare jag sett. Vilken kung han var.

”Var” säger du?

– Vi har skilt oss kan man säga.

Du låter bitter?

– Nej, nej, jag är uppgiven. Det var så fint, vi hade kungen från Malmö som hade gjort de finaste och vackraste målen i världshistorien och så väljer han att köpa aktier i en liten förortsklubb. De har vunnit ligan en gång, hade det varit AIK eller Göteborg hade man haft en viss förståelse. Det är ganska stora klubbar, men Hammarby...

– Han hade lika gärna kunnat köpa aktier i Svedala eller Gislaved.

I mars lades programmet ”Vi som älskade Zlatan” ut på SVT Play där journalisten Janne Josefsson misstänker att de hittat Zlatans näsa på nätet. I efterhand kom det fram att det var en gratisbild från bildbanken Wikipedia commons på en näsprotes från 1600-1700-talet.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Zlatans staty

LÄS VIDARE

Pernilla Månsson Colt: Det är lättare för män att åldras i tv

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatans staty

John Taylor

Zlatan Ibrahimovic

SVT, Sveriges Television