Dansband

Ingmar Nordström: Tung förlust att bli av med Janne

Av: 

Benjamin Ekroth

Ingmar Nordströms.
Ingmar Nordströms.

NÖJE

Janne Landegren, tidigare musiker och sångare i Ingmar Nordströms, är död.

Han är bland annat känd för bandets stora hit "Gösta Gigolo".

– Det var en tung förlust att bli av med Janne. Jag har oerhört många fina minnen av de år som Janne var med i bandet, säger Ingmar Nordström.

Janne Landegren, tidigare sångare, basist och gitarrist i Ingmar Nordströms, dog på tisdagen efter en tids sjukdom, uppger tidningen Får jag lov.

Landegrens musikkarriär sträcker sig över 40 år. Han ställde 1977 upp i Melodifestivalen med låten "Trädets rot" och det slutade med en delad sjätteplats. Två år senare anslöt han till Ingmar Nordströms orkester.

Störst avtryck som sångare blev antagligen "Gösta Gigolo", som bandet hade stora framgångar med 1985. Titeln är en lustig översättning av den engelska titeln Just a gigolo och texten skrevs av Östen Warnebring.

Texten handlar om en stilig och välklädd man som går till Folkets park och dansar varje lördag.

– Det tog bara några timmar för Östen att skriva texten. Och den slog an väldigt hos folk. Alla som hette Gösta önskade den. Och Janne gjorde den fantastiskt bra, säger Ingmar Nordström.

Det är just som duktig musiker, sångare och fin kamrat, han minns Janne Landegren.

– Det var en tung förlust att bli av med Janne. Jag har oerhört många fina minnen av de år som Janne var med i bandet. Hans glada sätt och optimism gjorde honom till en underbar människa att ha med på turné.

Janne Landegren blev 68 år gammal.

”En underbar påminnelse”

Ingmar Nordström minns hur det var när Janne Landegren 1979 började i bandet som startades 1955 – då Janne själv bara var fyra år. Janne spelade med bandet under hela 1980-talet innan bandet upplöstes 1991.

– Det blev en underbar påminnelse om att det inte finns några åldrar inom musiken.

Ingmar Nordström menar att Janne Landegren tillförde något alldeles eget när han började spela med bandet som innebar en slags nytändning.

– Jag har haft en väldig glädje av Janne. Jag kände mig lite som en pappa för honom, eftersom det skilde 20 år mellan oss. Nu känns det tomt och det är svårt att hålla tillbaka tårarna för han har satt en oerhört fin stämpel i mitt hjärta, säger Ingmar Nordström.

Utöver Ingmar Nordströms spelade Janne Landegren med bland andra Börge Lindgrens och Micke Ahlgrens.

Janne Landegren blev 68 år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Cancerfondens arbete – beställ en vacker bukett här

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

MARKUS LARSSON: Charlie Watts blev navet som Rolling Stones snurrade runt

ÄMNEN I ARTIKELN

Dansband