”Farmen”-deltagare anklagas för förgiftning

”Gav sig på vår mat”

avAlex Hartelius

En deltagare i norska ”Farmen” anklagas för att ha försökt förgifta de andra deltagarna.

Enligt en annan medverkande ska personen ha hällt terpentin i maten med syfte att sabotera.

– Personen ville förstöra veckans uppdrag och gav sig därför på vår mat, säger hen till norska Se och hör.

Den nya säsongen av norska ”Farmen”, som sänds i norska TV2, skakas av ett förgiftningsförsök. En av deltagarna ska ha blivit så besviken över att bli vald till förstekämpe, att hen försökte förgifta de andra deltagarna genom att hälla terpentin i maten på gården. Det skriver norska Se och hör.

En annan deltagare blev vittne till händelsen och säger att hen försökte stoppa deltagaren från att förgifta maten.

Foto: PRESSBILD
”Farmen” Norge.

– Personen ville förstöra veckans uppdrag och gick därför på vår mat. Jag försökte stoppa hen genom att säga att hen inte kunde hälla terpentin över vår säd. När allt kommer omkring skulle det vara dödligt om någon hade ätit av den.

Deltagaren erkänner

Den anklagade deltagaren erkänner själv till tidningen att hen försökte sabotera för de andra deltagarna genom att hälla vatten i karet med säd, så att det skulle förstöras. Då kom en person fram och terpentinanklagade hen utan fog, vilket gjorde att hen blev så provocerad och hällde terpentin i karet.

– Personen provocerade mig och kom med upprepade anklagelser. Det kom till en punkt där jag hällde terpentin i karet.

När produktionen fick reda på den förgiftade maten tog de bort karet från gården. Deltagarna ska då ha begärt ny mat, vilket de inte fick.

Kastas inte ut

Alex Iversen, TV2:s presskontakt, säger att deltagaren själv berättade att hen hade förgiftat maten och att den därför snabbt plockades bort. Han säger även att man inte kommer att plocka bort deltagaren från tävlingen och att syftet aldrig var att skada någon.

– Vi hade förmodligen sett på det annorlunda om personen i fråga inte hade sagt till. Detta får inga konsekvenser för deltagaren.

Se och hör skriver att man valt att anonymisera deltagarna för att inte avslöja händelserna i programmet.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I andra avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” berättar mjölkbonden Alexander varför han kände sig hjärntvättad under inspelningen.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen