Här försäger sig SVT-chefen – avslöjar framtiden för tv-succén

Beskedet om Mästarnas mästare: ”Nu kanske jag säger något man inte får säga”

Uppdaterad 2020-06-18 | Publicerad 2020-06-17

Mitt i det tv-sända samtalet mellan tv-cheferna försäger sig SVT:s programdirektör Eva Beckman.

Under ett direktsänt seminarium om tv-produktioner i coronatider avslöjar hon att ”Mästarnas mästare” kommer att spelas in – i Sverige.

– Nu kanske jag säger något man inte får säga, säger hon och tar sig för munnen.

SVT-succén ”Mästarnas mästare” blir av trots coronapandemin, men kommer att spelas in i Sverige i stället för i Grekland, Spanien eller Portugal där programserien brukar spelas in. Det kan Aftonbladet berätta efter att SVT:s programdirektör Eva Beckman råkat försäga sig under ett direktsänt seminarium.

Här försäger sig Eva Beckman om ”Mästarnas mästares” framtid på SVT: ”Blir från Sverige”

Försäger sig efter TV4-chefen

I samtalet, som finns på SVT Play, pratar Beckman med bland andra TV4:s programdirektör Viveka Hansson och produktionsbolaget Alaskas vd Anders Knave om tv-produktioner i coronatider.

Det är när Viveka Hansson uttrycker glädje över att TV4 kommer att kunna genomföra inspelningen av ”Robinson” i Haparanda som Beckman försäger sig:

– ”Mästarna mästare” blir från Sverige också. Nu kanske jag säger något man inte får säga, säger SVT-chefen innan hon för handen till munnen.

Moderatorn Kristofer Lundström utbrister:

– Ssch, berätta inte.

Inte billigare

Men Beckman fortsätter:

– Det är ju normalt någonstans i den grekiska övärlden. Så jag kan bara säga att vi har en liknande lösning som jag tror kan bli minst lika bra, säger hon och tillägger:

– Kostar inte mindre pengar.

En mängd tv-produktioner har fått ställas in eller ändras på grund av virusutbrottet. Såväl ”Bachelor”, och ”Allt för Sverige” som ”Sommarkrysset” har helt ställts in, medan ”Allsång på Skansen” och ”Lotta på Liseberg” sänds utan publik under sommaren. TV4 har flyttat inspelningen av ”Robinson” från en paradisö till Norrbotten och nu flyttas alltså även SVT:s tävlingsprogram med kända sportprofiler hem till Sverige.

Eva Beckman skrattar över att hon råkade försäga sig när Aftonbladet når henne på telefon.

– Vi fattar så mycket beslut nu som ska gå snabbt och ibland tänker man: ”Borde jag ha sagt det där, är det offentligt ännu, är det helt klart?” Det är så de här tiderna.

Så det var inte planerat att du skulle berätta om ”Mästarnas mästare”?

– Verkligen inte. Ibland när det fattas så många och snabba beslut vet man bara inte vad som är helt klart och vad vi redan gått ut med eller vad som fortfarande är hemligt, säger hon.

Letar efter inspelningsplatser

”Mästarnas mästares” projektledare Anders Wistbacka hälsar via sms att man nu letar efter lämpliga ställen att filma programmet.

”Det finns egentligen inte så mycket att säga. Det är nytt med Sverige och vi undersöker nu möjliga inspelningsplatser. Anledningen att vi har valt Sverige är för att säkra produktionen, eftersom vi inte vet om det är möjligt med en inspelning utomlands. Vi tror att det kan bli en mycket vacker och spännande säsong, om än lite annorlunda. Förhoppningsvis kommer tittarna tycka om programmen”, skriver han.

Det blir den 13:e säsongen av ”Mästarnas mästare” som spelas in under hösten. Vanligen brukar serien sedan sändas i SVT efter årsskiftet respektive år.

 

ANNONS