Snökaoset bakom kulisserna i ”Sommar med Ernst”-premiären

Trots omständigheterna blir det ett ”Sommar med Ernst” även denna sommar.

Men det tittarna inte får se i säsongspremiären är att det precis har snöat och att Ernst Kirchsteiger egentligen fryser sig igenom inspelningen.

– Det är inte lätt att stå och se somrig ut i en tunn skjorta när resten av gänget står och huttrar i sina jackor bredvid, säger han i ett uttalande via TV4.

Sommaren 2020 blir en annorlunda sommar för många. Men precis som vanligt kommer i alla fall programledaren Ernst Kirchsteiger att pyssla om ett hus i ”Sommar med Ernst” i TV4.

I den nya säsongen återvänder Kirchsteiger till huset i Åsbyviken vid Hjälmarens strand utanför Örebro, på samma ställe där programmet spelades in 2017. Men när det var dags att börja spela in årets säsong i mitten av maj, infann sig inte riktigt försommaridyllen som planerat.

– Det var helt vitt på backen när jag vaknade på morgonen, säger Ernst Kirchsteiger i ett uttalande via TV4.

”Det är inte lätt att stå och se somrig ut”

Till produktionsteamet och Ernst Kirchsteigers stora förfäran möttes de av en snöstorm på den första inspelningsdagen. På grund av coronaviruset hade inspelningen redan skjutits upp till senare på vårkanten, men det var tydligen ingen garanti för fågelsång och värmande solstrålar.

– Inspelningsperioden var kortare i år så vi började senare än vi brukar göra. Men man kan tydligen inte lita på vädret i mitten av maj heller, säger programledaren.

Ernst Kirchsteiger .
Ernst Kirchsteiger .

Snökaoset pågick bakom kulisserna. Utomhusscenerna fick de vänta med tills att snön åtminstone hade smält bort, även om det fortfarande var kallt. Men det är ingenting som märks av när Kirchsteiger sitter på hustrappen och glatt välkomnar tittarna i säsongspremiären.

– Det är inte lätt att stå och se somrig ut i en tunn skjorta när resten av gänget står och huttrar i sina jackor bredvid, säger han.

Det är heller inte det enda säsongsbetonade programmet Ernst Kirchsteiger är med i. Till julen och inspelningen av ”Jul med Ernst” hade snön gjort sig bättre.

– Där går man och håller tummarna för att det ska snöa under Jul med Ernst, och så kommer snön i stället till sommarprogrammet.

Premiären sänds torsdagen den 18 juni på TV4, TV4 Play och C More.

Ernst Kirchsteiger .
Ernst Kirchsteiger .
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN