Markoolio skiljer sig från hustrun Jessica

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och frun Jessica Westergård Lehtosalo skiljer sig.
Marko ”Markoolio” Lehtosalo och frun Jessica Westergård Lehtosalo skiljer sig.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och hustrun Jessica Westergård Lehtosalo skiljer sig efter sex år som gifta.

I början av januari lämnades en gemensam ansökan om äktenskapsskillnad in till Nacka tingsrätt.

– Det där vill inte jag kommentera, det får ni ta med Marko, säger Jessica Westergård Lehtosalo till Aftonbladet.

Det var i mitten av januari som artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 45, förklarade att han var utmattad och skulle ta en paus från allting, inklusive uppdraget som radiopratare på Rix Morronzoo.

– Det är okej, det är en massa saker dels på privat plan som är lite jobbigt, förklarade Markoolio för sina kollegor Laila Bagge och Roger Nordin som förklaring till sin frånvaro.

I fredags var Markoolio tillbaka på radion efter pausen.

”Ordningen återställd. Imorgon bitti så är ÄNTLIGEN Markoolio tillbaka med oss i studion”, skrev Roger Nordin på Instagram.

Gemensam skilsmässoansökan

Nu kan Aftonbladet berätta att Markoolio ligger i skilsmässa från sin fru Jessica Westergård Lehtosalo. I början av januari inkom en gemensam ansökan till Nacka tingsrätt och eftersom de har barn tillsammans är det enligt praxis en betänketid på sex månader innan skilsmässan kan gå igenom.

Markoolio .
Markoolio .

När Aftonbladet når Jessica Westergård Lehtosalo över telefon är hon saklig men kortfattad.

– Det där vill inte jag kommentera, det får ni ta med Marko.

Markoolio och Jessica Westergård Lehtosalo gifte sig under romantiska former i Gustavsbergs kyrka 2014. På plats fanns bland andra artisterna Sonja Aldén, Sanna Nielsen, regissören Peter Magnusson, Renée Nyberg och David Hellenius.

Friade i direktsändning

Exparet träffades 2008 när Markoolio anlitade Jessica Westergård Lehtosalo, som är personlig tränare, för att komma i form. Kärlek uppstod bland hantlarna och svettandet under träningspassen. 2013 friade Markoolio i direktsänd radio och idag har de tre gemensamma barn.

Makarna har varit bosatta på Ingarö utanför Stockholm och enligt Folkbokföringen bor Markoolio kvar i huset medan Jessica Westergård Lehtosalo  numera är skriven i Gustavsberg som ligger ett stenkast därifrån.

Aftonbladet söker Markoolio.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN