Komikern kritiseras för Weinstein-skämt: ”Jävla griskulting”

1 av 3
NÖJE

Programledaren James Corden skämtade om Harvey Weinstein i helgen.

Det fick Rose McGowan, som våldtäktsanklagat Weinstein, att se rött.

”Din jävla griskulting”, skriver hon på Twitter.

Vanligtvis brukar han ses i en bil och sjunga karaoke med världsartister när han leder ”The late late show”.

Men i fredags kväll ledde James Corden, 39, en välgörenhetsgala i Los Angeles och komikern försökte sig på några skämt om Harvey Weinstein, 65. De gick inte hem alls.

Några spridda skratt men framför allt ett mummel utgjorde publikens reaktion. Och efteråt har Rose McGowan, 44, som har anklagat Harvey Weinstein för att ha våldtagit henne, gått till hård attack mot James Corden.

”Din jävla griskulting”, skriver på Twitter och i ett annat inlägg använder hon hashtagen ”fuckjamescorden”.

”Uppriktigt ledsen”

Nu tar komikern själv till Twitter för att be om ursäkt för skämten.

”För att vara tydlig, sexuella trakasserier är inget skrattämne. Jag försökte inte göra något lättsamt av Harveys beteende utan få honom att skämmas, förövaren, inte hans offer. Jag är uppriktigt ledsen om någon blev stött, det var aldrig min intention”, skriver James Corden.

”Kunde inte motstå möjligheten”

James Corden var inte den första att skämta om Harvey Weinsteins beteende. Redan 2013, på självaste Oscarsgalan, valde ”Family-guy”-skaparen Seth MacFarlane, 43, att förlöjliga Weinstein under en presentation.

Han gratulerade de kvinnor som nominerades till ett pirs med att säga att de inte längre behövde låtsas om att de tycker Harvey Weinstein är attraktiv.

Nu förklarar han varför han gjorde det. Hans vän och kollega Jessica Barth, 37, hade berättat för honom om Weinsteins sexuella trakasserier mot henne och MacFarlane ville stå upp mot hans sätt att utnyttja sin maktposition.

”Jag kunde inte motstå möjligheten att svinga hårt åt hans håll.”

Harvey Weinstein sparkas ut från Oscarsakademin 00:32