Bianca Ingrosso efter miljonaffären: Skulle kunna sluta jobba

Stor intervju om ensamheten, pengarna – och revanschen efter avundsjukan

Hon är ekonomiskt oberoende efter mångmiljonaffären med sminkmärket Caia.

Men Bianca Ingrosso kan ändå inte sluta beskriva sig själv som ”smådum och lite korkad”.

– Det är väl det som vi har fått höra från svenska folket ända sen vi var små, säger hon.

Familjebråken avlöste varandra under de första säsongerna av realityserien ”Wahlgrens värld”, där mamma Pernilla Wahlgren, 52, grälade på hur dottern Bianca Ingrosso, 25, sov till eftermiddagarna i föräldrahemmet och inte tog sig för någonting.

Men nu är Bianca ekonomiskt oberoende efter att ett riskkapitalbolag köpt halva sminkföretaget Caia, där Bianca är medgrundare. Enligt DI Digital värderades bolaget till totalt 400 miljoner i affären och det skulle innebära att Bianca fått ungefär 60 miljoner kronor i affären, där hon fortfarande är kvar som delägare.

Behöver inte jobba mer

– Alltså nu stämmer inte de siffrorna helt, men det är en jätteekonomisk trygghet för mig så klart, säger hon när Aftonbladet intervjuar henne och mamma Pernilla över videolänk om den nya säsongen av ”Wahlgrens värld” på Dplay och Kanal 5. Hon erkänner att summan hon fått gör att hon skulle kunna sluta jobba och leva på de pengarna resten av sitt liv.

– Jag är jättetacksam att mitt liv blev så här, det trodde inte jag när jag bara låg på soffan hemma hos dig, men jag är mest jätteglad för vårt partnerskap i Caia och att det får bli ännu bättre.

Skulle du kunna sluta jobba nu och leva på de här pengarna resten av livet?

–Ja, men det skulle jag kunna, säger Bianca Ingrosso.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso.
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso.

”Blev nåt av flickebarnet”

För mamma Pernilla Wahlgren, en av Sveriges mest folkkära artister, som slog igenom i Melodifestivalen 1985 och sedan dess medverkat i mängder av filmer, musikaler och shower, är det en lättnad hur dotterns liv utvecklats.

– Det jag är stolt över är det där som vi bråkade om, som Bianca sa när hon låg på soffan och inte gjorde någonting, gick upp klockan tre på dan och jag sa: ”Gör nånting med ditt liv”. Det har hon ju verkligen gjort. Du Bianca kommer ju aldrig bara sätta dig till ro och sluta jobba. Din drivkraft är att du hela tiden skapar nya möjligheter och jobbar, både som affärskvinna och i underhållningsbranschen. Det är jag stolt över som mamma, säger hon.

Pernilla kan inte låta bli att tillägga med ett flin:

– Det blev nåt av flickebarnet.

Jag tycker att det har märkts en förändring i dina sociala medier också, att du känns mer som en affärskvinna. Skulle du säga att det stämmer?

– Det skulle jag nog faktiskt. Jag är den första som kallar mig själv för lite smådum och lite korkad. Jag tycker inte om att prata om mig själv som affärskvinna i möten och så, men nu på senare tid måste jag ändå säga att jag kan det här, jag vet vad jag gör, säger Bianca.

– Det har jag också sagt, Bianca, att du ska inte förringa dig själv. Många tror att du bara sätter ditt namn på produkterna, men i Caias fall så är du otroligt delaktig i framtagande av produkterna, du sitter med på styrelsemöten och är otroligt engagerad, säger Pernilla.

Bianca Ingrosso.
Bianca Ingrosso.

”Hört sen vi var små”

Men det du sa nu, Pernilla, var ju precis vad Bianca just gjorde, förringade sig själv. Du kallade dig smådum och korkad, varför gör du det Bianca?

– Jag vill inte skylla ifrån det på andra, men det är väl det som vi har fått höra från svenska folket ända sen vi var små. Jag tror att både jag och Benjamin som är uppvuxna så här, folk hade en åsikt om oss innan vi ens visste vad vi ville jobba med eller vi ens visste vilka vi var. Jag tror att folk placerade oss i vissa hörn och då vill man inte verka för mycket. Folk har redan så tydliga åsikter som ofta är ganska negativa, säger Bianca.

Känns det som att folk inte unnar dig framgången?

– Jo, folk unnar mig det. Sen vissa människor... man har ju märkt vilka som genuint tycker att det här är kul för min skull och vilka som stör sig på det och blir avundsjuka. Jag tycker att folk unnar mig, men däremot kanske folk tycker att ”vad ska hon? Hon har inte förtjänat det här” och inte riktigt förstår mig som affärskvinna. Jag tycker inte att man ska behöva jämföra nån som jobbar i klädbutik med nån som jobbar med Instagram eller nån som driver bolag. Alla jobbar på sitt sätt, jag jobbar väldigt hårt och det kan ingen ta ifrån mig.

Folk blir annorlunda

I din vlogg har du på senaste tiden berättat om att du känt dig ensam och att du haft svårt med vänner, kopplar du på nåt sätt ihop det att du är framgångsrik med att det är svårt att hitta personer att lita på?

– Jag är ju väldigt naiv så jag tror att jag kan lita på allt och alla och jag kan sitta och babbla ut alla mina hemligheter. Så inte just det här att lita på, men jag märker att folk blir mer avslappnade när jag inte är med. Det måste jag säga att jag har märkt på senare tid.

Gör de sig till när du är med?

– Jag tror att folk vill försöka vara på ett visst sätt när jag är med, för att de ser mig som en känd person eller att de vill imponera, eller att de inte vill försöka för mycket: ”Bianca kan vi inte ringa för att inte verka för på”. Då blir det så att man inte får så mycket inbjudningar och är så välkommen... det är klart, välkommen är jag ju, det vet jag.

– Sen blir det också när man jobbar väldigt mycket, jobbet är prio ett för mig, för att jag tycker att det är så jäkla kul. Då kommer ensamheten tyvärr.

Den nya säsongen av ”Wahlgrens värld” har premiär på Kanal 5 torsdag 3 september 21.00, på streamingtjänsten Dplay har serien redan haft premiär.


13 miljoner i jackpott: Ta rygg på expertens system
Publisert:

LÄS VIDARE