Vännerna hyllar Terese Alvén: ”Flyg med änglarna”

Publicerad 2019-06-12

Terese Alvén somnade in natten till tisdag efter att ha drabbats av äggstockscancer.

Nu hyllas hon av vännerna och sociala medier svämmar över av kärleksförklaringar.

”Du tog aldrig plats på bekostnad av någon annan”, skriver Elaine Eksvärd på Instagram.

Träningsprofilen, författaren och bloggaren Terese Alvén dog natten till tisdagen efter en kortare tids sjukdom. Hon blev 37 år.

Det var i slutet av april som Terese Alvén lades in på sjukhus för smärtor i buken och läkarna konstaterade då att hon drabbats av en aggressiv form av äggstockscancer.

Sociala medier svämmar nu över av inlägg och kommentarer med hyllningar och kärleksförklaringar till henne under #springförterese.

Vännen Elaine Eksvärd skriver på Instagram:

”Du märktes i ett rum, din behagliga energi kändes - men du tog aldrig plats på bekostnad av någon annan. Spring på de vackra stigarna som jag hoppas finns i evigheten och flyg med änglarna.”

Ebba Kleberg von Sydow skriver:

”Tung dag. Passade någonstans med grått och regn idag”, och fortsätter: ”Tänker att vi alla gör som hennes kära man skriver: Fortsätter sprida Terese budskap om rörelse och glädje. Spring, dansa eller ta en promenad - gör det till en vana. Så kommer hon le ner från himlen.”

Under sjukdomstiden har hennes vänner startat insamlingen ”Spring för Terese” för att kombinera hennes stora träningsintresse med en insamling till Cancerfonden.

I ett inlägg på Facebook skriver hennes make Glenn Boström: ”Fortsätt att springa för Terese och fortsätt stödja Cancerfonden i jobbet med att utrota den här hemska sjukdomen.”.

Även Ebba Kleberg von Sydow uppmanar sina följare att bidra med en slant till insamlingen #springförterese till förmån för Cancerfonden.

Insamlingen har som mål att samla in 1 000 000 kronor och har sedan den 21 maj samlat in 648 446 kronor.

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln