Isabella Löwengrip berättar om kraschen

Ekonomisk kris, inställda USA-planer, uppsagd personal och husförsäljning.

De senaste månaderna har varit tuffa för entreprenören Isabella Löwengrip.

– Det har varit jobbigt att gå utomhus, det har varit lättare att stanna inne i mitt stora hus, säger hon till Expressen.

Tidigare i år bestämde sig Isabella Löwengrip för att lämna Sverige och satsa på att etablera sitt företag i USA. Drömmen var att bli världens mäktigaste kvinna, en dröm hon delade med sig av i sitt sommarprat i P1. Hon sa också att det skulle bli hennes sista mediala framträdande i Sverige.

Men planerna gick inte som hon hade hoppats och Isabella Löwengrip fick återvända till Sverige. Företaget var nära konkurs och hon befann sig i en ekonomisk kris. Nu berättar hon för Expressen om den svåra kraschen.

– Jag har varit så extremt rädd att berätta om de här motgångarna. Nu har det varit några veckor där jag försökt att vara så transparent som det går med mina följare samtidigt som jag har haft mycket internt att ta hand om. Jag har fått ändra om det liv som jag trodde skulle bli av där, jag skulle bo halvtid i USA och få leva ett lite mer anonymt liv, säger hon till tidningen.

Isabella Löwengrip.
Isabella Löwengrip.

”Jobbigt att gå utomhus”

Isabella Löwengrip berättar att hon tvingats säga upp majoriteten av de anställda i bolaget Löwengrip Invest.

– Affären med Löwengrip Invest bygger på mig och mina kanaler. Jag inser och jag tror att hela den här influencerbranschen är lite som investmentbanken Lehman Brothers när det började skaka för mig under hösten, när det kom ut siffror som man ifrågasatte.

Riskerna med USA-projektet blev för stora och hon tror att detta kan ha varit den första kraschen i influencerbranschen. Isabella Löwengrip säger till Expressen att kraschen varit extra jobbig eftersom det funnits så många som varit skadeglada över hennes misslyckande.

– Det har varit jobbigt att gå utomhus, det har varit lättare att stanna inne i mitt stora hus. Jag har bokat av en massa saker och valt att vara med människor som jag känner mig trygg med.

I intervjun bekräftar även Isabella Löwengrip relationen med norske fastighetsmiljardären Erik Selin och säger att han varit ett stort stöd för henne under krisen.

PODD Hyllas för öppenheten - av sparekonomen

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Isabella Löwengrip. Hur blev hon Blondinbella med svenska folket och varför svajar nu hennes imperium?

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE