Mästarnas mästare

Här åker Sanna Kallur och de andra till ”Mästarnas mästare”

Michel Tornéus: ”Mycket lättare att packa när man ska på träningsläger”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

ARLANDA. Här möts idrottshjältarna inför ”Mästarnas mästare”.

Tidigt på tisdagsmorgonen bar det av till den grekiska övärlden för inspelningen av nästa års säsong.

– Jag tror inte vi får nån tid till att bada direkt, när kamerorna väl stängs av kommer vi antagligen bara vilja sova, säger Susanna Kallur.

Väskorna är tungt packade när idrottshjältarna möts på Arlanda tidigt på tisdagsmorgonen.

Nu ska det avgöras vem av världsmästarna, OS-medaljörerna, målgörarna och rekordinnehavarna som faktiskt är mästarnas mästare, när inspelningen av den kommande säsongen av SVT:s populära tävlingsprogram drar igång.

Och stämningen på Arlanda, när deltagarna i den första gruppen tävlande möts för första gången bjuder på en blandning av morgontrötthet och spänd förväntan.

På plats före 05

Susanna Kallur, 38, Josefine Öqvist, 36, och de andra har fått order om att infinna sig redan före 05 på flygplatsen, för att allt ska komma i ordning.

– Jag kom hit sist och jag var här före fem, säger Josefine Öqvist.

Båda hoppas hinna få lite tid att njuta av solen i Grekland.

– Ligga i en solstol har man ju inte gjort sedan man fick barn, säger Öqvist och skrattar.

– Jag hoppas att vi får tid att bada, men jag tror inte vi får nån tid till sånt. När kamerorna väl stängs av kommer vi antagligen bara vilja sova, säger Susanna Kallur halvt till Nöjesbladet och halvt till de andra deltagarna.

Längdskidsveteranen Ida Ingemarsdotter, 34, som meddelade i maj att hon lägger av, fyller i:

– Ska jag säga vad jag mest ser fram emot? Jag ser fram emot träningen, säger hon.

De fem deltagarna som nu möts i väntan på flyget kommer från helt olika håll, både träningsmässigt och erfarenhetsmässigt.

Förra världsmästaren i såväl Thaiboxning som kickboxning Jörgen Kruth, 44, drog sig tillbaka 2012 efter en revbensskada som inte ville ge med sig.

Sista tävlingen – i förrgår

Längdhopparen Michel Tornéus, 33, avslutade sin aktiva tävlingskarriär så sent som i förrgår, med en fjärdeplats på SM i Karlstad och har knappt hunnit vila inför inspelningen av ”Mästarnas mästare”.

– Det känns konstigt, det var svårt att packa väskan och inte ta med löparskorna men heller inte packa semesterkläderna. Det är mycket lättare att packa när man ska på träningsläger, så det tog lång tid att komma på vad jag skulle ha med mig, säger han.

Den kommande säsongen av ”Mästarnas mästare”, som väntas ha premiär under vintern 2020 kommer att spelas in på den grekiska halvön Peloponnesos, tre timmars bilfärd från Aten.

Dit kommer också ytterligare fem idrottsstjärnor nästa vecka. Kim Källström, 36, Frida Hansdotter, 33, Henrik Windstedt, 35, Kenneth Hansen, 58, och Pernilla Johansson, 44, tävlar i den andra gruppen om vilka som går vidare och får möta konkurrenter från den första gruppens mästare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och överraska någon med en vacker bukett - beställ här.

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

”Grekisk blottare stoppar inspelningen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Mästarnas mästare

Susanna Kallur

Josefine Öqvist

Michel Tornéus

Ida Ingemarsdotter

Jörgen Kruth