Anders Bagges bolag begärt i konkurs

Bagge: ”Ska kolla på detta direkt”

Anders Bagge.
Anders Bagge.

Anders Bagges pr-bolag All Stuff har begärts i konkurs av Skatteverket.

Bolaget har över 250 000 kronor i skulder till staten, skriver myndigheten.

– Jag fick information om att allt detta var i sin ordning men ska kolla på detta direkt. Är något fel så betalar jag gladeligen pengarna på momangen, säger Anders Bagge.

Det är i en ansökan till Stockholms tingsrätt som det framkommer att staten, genom Skatteverket, begär pr-bolaget All Stuff i konkurs.

”Olika uppfattningar”

Bolaget grundades 2016 och ägs av tv-profilen Anders Bagge och Peter Carnello.

– Jag fick information om att allt detta var i sin ordning men ska kolla på detta direkt. Är något fel så betalar jag gladeligen pengarna på momangen, säger Anders Bagge.

Peter Carnello säger att de har situationen under kontroll.

– Vi och Skatteverket har olika uppfattningar i en fråga, som man har ibland. Det är en skattetvist bara, vi håller på för fullt med skattemyndigheten om det där, säger han.

Handlar om mjukisdjur

Det är i dagsläget ingen verksamhet i bolaget, men tanken från början var att de skulle jobba med Anders Bagges stora intresse för djur.

– Det köptes in ett väldigt stort lager av mjukisdjur som var tänkt att användas i marknadsföringsändamål. Och redovisningskonsulten har av något skäl, förmodligen av misstag, skrivit i årsredovisningen att de skulle skänkas bort som gåvor, men så var det inte. Det handlar om mjukisdjuren och avdraget för dem i deklarationen, plus också en mervärdesskatt, säger Anders Bagges juridiska ombud, Sture Lindqvist.

Slarvats med svar

Skatteverket skickade in förfrågningar angående ärendet, som inte svarades på. Sture Lindqvist säger att företaget har slarvat med den biten. Nu kommer de att begära en omprövning av Skatteverket.

– Hade det här hanterats rätt från början hade det aldrig lett till någonting överhuvudtaget. Det här kommer att rätta till sig, det är ingen snack om det. Det utgår jag ifrån. Och då kommer den här skulden att falla bort. Men det är väldigt onödigt från början att det har blivit så här, och slarv att det inte har svarats på Skatteverkets förfrågan. Och det har inget med Anders Bagge att göra.

Publisert:

LÄS VIDARE