Roger Nordin

Roger Nordins coronaklipp

Radioprofilen sålde sommarstugan – för dubbla priset

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Roger Nordin har passat på att sälja sin sommarstuga medan svenskarna ägnat sig åt ”svemester”.

Och försäljningen blev lyckad: Radioprofilen fick dubbelt så mycket som han betalade för fritidshuset.

– Nån sa att man får ganska bra pröjs just nu för lantställen, och det fick jag, säger han i ”Rix Morronzoo”.

Sommarsverige har fyllts av semestersvenskar på jakt efter lantställen, stugor och krypin när coronapandemin tvingat folk att ställa in utlandsresor och istället ägna sig åt ”svemester”. Då passade den folkkära radioprofilen Roger Nordin, 43, på att sälja sin stuga i nordvästra Uppland.

När Zara Larsson gästade ”Rix morronzoo” på torsdagsmorgonen och avslöjade att hon köpt ett sommarhus i Norrtälje som hon snart hoppas få tillträde till, berättade programledaren att han gjort tvärt om.

Roger Nordin.

– Jag har precis sålt mitt lantställe. För det var nån som sa att man får ganska bra pröjs just nu för lantställen, och det fick jag. Så då tänkte jag att vi får väl se om man får det där suget efter att bara öppna en dörr och känna gräsmatta under fötterna, säger Roger Nordin i programmet.

Fyra rum vid Dalälven

Och precis som förutspått stack budgivningen iväg på sommarstället.

– Det är coronaeffekten, så det var ju typ 30 pers på visningen, mäklaren sa att en vanlig sommar skulle det ha kommit fem. Jag älskar sommarstugelivet, men jag kände nu efter att jag separerade i våras att varför ska jag sitta därute själv med ett metspö och se tragisk ut, säger Roger Nordin när Aftonbladet når honom över telefon efter radiosändningen.

Fritidshuset, som rymmer fyra rum på sina 67 kvadratmeter och har en tillhörande tomt på drygt 2 100 kvadratmeter, hade utropspriset 975 000 kronor. Men enligt köpebrevet som inkommit till Lantmäteriet och fortfarande är under behandling landade slutpriset på 1,4 miljoner kronor.

Det blev väl en bra vinst?

– Ja, absolut. Vi pratar inget Micael Bindefeld-hus i Stockholms skärgård som väl närmast kan beskrivas som ett slott, utan det här är en enkel stuga vid Dalälven. Men det finns ju allting. Jag blev förvånad, för det blev många sköna hundratusingar in, säger han med ett skratt.

”Kan köpa ny stuga”

Stugan ligger i ett fritidshusområde nära vattnet och Roger Nordin har ägt fastigheten sedan juni 2014. Då köpte han det för 670 000 kronor, enligt Lantmäteriets uppgifter. Det innebär att stugan sex år senare blivit mer än dubbelt så dyr. Men vad han ska göra för vinsten har han ännu inte bestämt.

– Man kan köpa en ny stuga om man får det där suget igen, vilket jag kommer få om ett år. Eller kanske en husbil, det är jag lite inne på för då kan man byta location när man tröttnat. Häromdan hade jag ett båtryck, så jag har lite att fundera över som du märker.

Och en hel del försvinner väl i vinstskatt också?

– Haha ja du kan skriva det att hälften försvinner i vinstskatt och resten försvinner på Stockholms uteserveringar, så du ska se att det inte kommer finnas en krona kvar, säger Roger Nordin med ett skratt.

Fotnot: Vinstskatten vid försäljning av bostad och fritidshus är 22 procent.

ANNONS

Se ditt kreditscore, din budget och mycket mer. Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket tjänar SVT:s julvärdar

ÄMNEN I ARTIKELN

Roger Nordin

Rix Morronzoo

Dalälven

Norrtälje