Youtube

Youtube stoppar all dansk musik

Av: 

TT

Youtube tänker stoppa dansk musik. Arkivbild.
Youtube tänker stoppa dansk musik. Arkivbild.

NÖJE

Googleägda Youtube meddelade på torsdagskvällen att man kommer att plocka bort i princip all dansk musik från videoplattformen, enligt ett pressmeddelande från upphovsrättsorganisationen Koda.

Enligt Koda, som är en dansk motsvarighet till svenska Stim, kommer alla låtar av musiker och artister som är anslutna till organisationen att stoppas.

Bakgrunden är att Koda och Google just nu förhandlar om ett nytt ersättningsavtal. För att gå med på en tillfällig förlängning av avtalet medan förhandlingarna pågår har Google krävt att ersättningsnivån till upphovsmän under tiden ska minskas med närmare 70 procent, enligt Koda.

Upphovsrättsorganisationen hävdar att man vägrade gå med på detta – då kom beskedet att Youtube ska stoppa dansk musik tills ett nytt avtal är på plats.

"Naturligtvis är Google väl medvetet om att de kan skapa enorm frustration både för våra medlemmar, genom att förneka dem åtkomst till Youtube, och de många danskarna som använder Youtube dagligen. Youtube hoppas på det sättet kunna driva igenom ett avtal där de kan diktera alla villkor", säger Kodas mediedirektör Kaare Struve i pressmeddelandet.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

YouTube-klippen som skrivit historia

ÄMNEN I ARTIKELN

Youtube

Musik

Danmark