Stjärnans ultimatum: Då vägrar jag vara ”Wonder Woman”

Publicerad:
Uppdaterad:
Gal Gadot.
Foto: TT
Gal Gadot.

NÖJE

Gal Gadot har gjort succé som ”Wonder woman”.

Men hon vägrar göra en uppföljare om inte övergreppsanklagade producenten Brett Ratner försvinner ur bilden.

– Hon är tuff och står fast vid sina principer, säger en källa till Pagesix.

Filmen ”Wonder Woman”, som kom ut på biograferna tidigare i år, har hyllats av kritikerna och filmen har dragit in mer än 400 miljoner dollar internationellt.

Huvudrollsinnehavaren Gal Gadot, 32, har prisats för sin insats och många ser fram emot en eventuell uppföljare. Men det kanske inte blir någon.

Kampanjen #Metoo har fått många sexuella trakasserier och övergrepp att komma till ytan den senaste tiden. Brett Ratner, 48, som bland annat har regisserat ”X-men” anklagas för sexuella övergrepp av sex kvinnor. Två av dem är Natasha Henstridge och Olivia Munn.

Ska kräva att Warner Bros köper ut honom

Brett Ratners produktionsbolag RatPac-Dune Entertainment hjälpte till att producera ”Wonder Woman” tillsammans med Warner Bros och Ratner har tjänat mycket pengar på filmen.

Nu ska Gal Gadot ha ställt ett ultimatum med anledning av övergreppsanklagelser mot honom. Om inte Warner Bros köper ut honom tänker hon inte finnas med i någon uppföljare.

En källa inom just Warner Bros säger till nyhetssidan Pagesix att filmgiganten vet att de måste agera.

– Hon är tuff och står fast vid sina principer. Hon vet också att Warner Bros måste ta hennes parti i denna fråga. De kan inte ha en film som bottnar i kvinnors auktoritet som medfinansieras av en man som står anklagad för övergrepp mot kvinnor.

Playboy har tagit avstånd

Till följd av anklagelserna mot Brett Ratner har Playboy enterprises valt att stoppa en film om Hugh Hefner eftersom Ratner var involverad i projektet.

”Vi är djupt bekymrade över att ta del av anklagelserna mot Brett Ratner. Vi finner denna typ av beteende helt oacceptabelt. Vi lägger våra projekt med RatPac Entertainment på is tills vi kan granska situationen ytterligare”, skriver en talesperson för Playboy i ett uttalande till the Wrap.

Det återstår att se hur Warner Bros agerar och om det blir någon uppföljare på ”Wonder Woman”.

Publicerad:

LÄS VIDARE