Skådespelerska anklagar Ed Westwick för våldtäkt

Uppger att han våldtagit henne i sitt hem

Ed Westwick anklagas för våldtäkt.
Ed Westwick anklagas för våldtäkt.

Skådespelerskan Kristina Cohen anklagar Ed Westwick för våldtäkt.

Han nekar själv till anklagelserna men ska enligt Cohen ha hållit ner henne medan han genomförde våldtäkten.

– Jag var paralyserad, vettskrämd, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Den amerikanska skådespelerskan Kristina Cohen anklagar nu Gossip Girl-stjärnan Ed Westwick för våldtäkt. I svallvågorna av #metoo-kampanjen berättar hon i ett inlägg på Facebook att våldtäkten ska ha skett i Westwicks hem.

Enligt Cohen dejtade hon för tre år sedan en producent som var vän till Westwick. Poducenten ska ha tagit med henne hem till Westwick där skådespelaren enligt Cohen föreslagit att de alla skulle ha sex.

”Jag var vettskrämd”

Enligt Cohen var producenten rädd att Westwick skulle ta illa upp om de lämnade. Westwick ska ha insisterat på att de skulle stanna på middag. Cohen uppger att hon sagt att hon känt sig trött i ett försök att avbryta besöket men då blivit rekommenderad att ta en tupplur.

”Så jag la mig i gästrummet där jag tillslut somnade. Jag väcktes plötsligt av att Ed låg ovanpå mig, hans fingrar gled in i mig. Jag sa till honom att stanna men han var stark. Jag kämpade emot så hårt jag kunde men han tog mitt ansikte i sina händer, skakade mig och sa att han ville knulla mig. Jag var paralyserad, vettskrämd. Jag kunde inte prata, inte längre röra mig. Han höll ner mig och våldtog mig”, skriver hon.

Efter händelsen ska producenten ha skyllt incidenten på Cohen och sagt att hon var en aktiv deltagare.

”Jag fick höra att jag inte kan säga något eftersom att Ed kommer skicka folk efter mig, förstöra mig och att jag kunde glömma en skådespelarkarriär”.

Westwick tillbakavisar anklagelserna

Cohen beskriver hur hon än idag kämpar med skuldkänslor. Samtidigt hoppas hon att hennes berättelse ska kunna hjälpa andra.

”Att jag berättar hoppas jag ska hjälpa andra att förstå att de inte är ensamma, att de inte bär skuld och att det inte är deras fel”.

19 timmar efter att Cohen publicerat sitt inlägg på Facebook publicerade Westwick ett uttalande på sin Instagram där han tillbakavisar alla anklagelser.

”Jag känner inte denna kvinna. Jag har aldrig på något sätt tvingat mig på någon kvinna. Jag har aldrig begått en våldtäkt”, skriver han.

Publisert:

LÄS VIDARE