Fredrik Berling har gift sig med kärleken

SVT-profilen: ”Det var faktiskt det bästa bröllop jag varit på”

NÖJE

Fredrik Berling har gift sig med Lisa Bergin. Men gästerna fick inte föreviga brudparet när de skred fram mot altaret.

– Vi bad alla gäster att lägga undan sina mobiltelefoner. Så när vi kom in i kyrkan så möttes vi av alla ansikten som var med oss, säger Fredrik till Nöjesbladet.

Foto: Foto: ULRICA THURESSON
Fredrik Berling och Lisa Bergin strålande nygifta.

Tv-profilen Fredrik Berling, 53, är en slow starter när det kommer till att gifta sig och skaffa barn. Den prisade föreläsaren och före detta programledaren för ”Lilla Sportspegeln” och ”Hjärnkontoret” träffade sitt livs kärlek för sex år sedan och har precis knutit ihop familjesäcken.

2013 fick han och Lisa Bergin, 39, sonen Alvin. Endast 13 månader senare fick de dottern Minou och i helgen gifte sig Fredrik med Lisa i Maria Magdalena kyrka på Södermalm i Stockholm.

– Det var faktiskt det bästa bröllop jag varit på. Det beror på att vi har fantastiska människor omkring oss. Det var lyckat på alla sätt och vis, säger Fredrik till Nöjesbladet.

Fick stoppa undan sina mobiler

Ett annat skäl var att de tog till ett udda grepp under själva vigseln.

– Vi bad alla gäster att lägga undan sina mobiltelefoner. Så när vi kom in i kyrkan så möttes vi av en total närvaro. Inga iphones som lyste utan gäster som verkligen var med i stunden. Det var en stark upplevelse.

Efter vigseln åket alla 110 gäster båt till Kolskjulet på Kastellholmen som ligger strax utanför Gröna Lund. Där väntade middag och sång från både brudgummen och bruden.

– Både Lisa och jag överraskade varandra med varsin sång utan att vi visste om det. Jag och Sebastian Karlsson sjöng Lasse Winnerbäcks ”Köpt en bil” som han skrev till sin norska fru. Men Lisa bräckte mig. Hon sjöng Magnus Uggla-låten ”I hela världen” och hade planerat och instruerat så att samtliga gäster ställde sig upp och sjöng med i refrängen!

”Känns som att kärleken blir lite större”

Fredrik berättar att allt blev som de hade hoppats på. Han förklarar att han själv inte haft några drömmar om bröllop tidigare, men att det äntligen kändes rätt.

– Ja, jag vill inte vara utan den här dagen. Det känns som att kärleken blir lite större, man kliver in i en annan dimension. Det är en bekräftelse på något sätt. Det cementerar relationen.

Någon bröllopsresa blir det tyvärr inte då familjelogistiken med två små barn blir lite knepig att få ihop. Som tur var fick Fredrik och Lisa passande nog upplevelser i present.

– Vi hade önskat oss sådant som vi kan göra tillsammans med gästerna. Så vi har många korta endagarsresor och saker att se fram emot. Det blir härligt.

ARTIKELN HANDLAR OM