Casper Janebrink om att bli pappa igen: ”Lite pirrig är jag såklart”

Väntar barn med nya kärleken efter skilsmässan

Sju månader efter skilsmässan blir Casper Janebrink, 52, pappa igen med nya kärleken Therese Andersson, 33.

För Aftonbladet berättar han om turbulensen, omgivningens reaktioner och lyckan inför det som väntar.

– Så är livet, ibland det kan ta nya vändningar. Men jag är glad i det nya som jag har framför mig.

Det var på Alla hjärtans dag som Arvingarnas frontman Casper Janebrink, 52, meddelade i ett inlägg på Instagram att han och hustrun Helena Janebrink skulle gå skilda vägar efter 20 år som gifta.

”Vi har kommit till ett vägskäl i livet där vi känner att det är bättre att leva var och en för sig och kunna fortsätta att vara vänner”, skrev han då.

När Aftonbladet träffade Casper Janebrink på hyllningsgalan för bortgångne dansbandsstjärnan Thorleif Torstensson i april förklarade han att han ändå mådde relativt bra med tanke på omständigheterna.

– Sedan är det upp och ned med känslorna. Så är det i en sådan situation när man går skilda vägar. Det är en tuff period man försöker ta sig igenom, men jag tror att i slutändan, både för Helena, mig och barnen, så kommer det bli väldigt bra, sa han bland annat.

Nedkomst i september

Enligt initierade uppgifter som Aftonbladet har varit varse om sedan en längre tid tillbaka är anledningen till skilsmässan att Casper Janebrink mött kärleken i fastighetsmäklaren Therese Andersson, 33, på ett gym. Det har också rapporterats om att hon är gravid, något han nyligen bekräftade för GT. Om allt går som planerat blir de föräldrar i september, alltså sju månader efter skilsmässan.

Under torsdagskvällen ägde Grammisgalan rum och Arvingarna, som tog hem priset i kategorin ”Årets dansband”, var på plats i Annexet i Stockholm.

Casper Janebrink.
Casper Janebrink.

”Hänt mycket grejer på en och samma gång”

Aftonbladet fick en pratstund med Casper Janebrink som berättade om det nya livet som väntar.

Får vi säga stort grattis?

– Ja, det får ni absolut göra. Jag mår bra och det känns också bra. Nu har jag också hunnit få tänka. Skilsmässan ligger också lite bakom mig nu. Visst har det hänt mycket grejer på en och samma gång så klart. Så är livet, ibland kan det ta nya vändningar. Men jag är glad i det nya som jag har framför mig. Jag tror ändå någonstans, när allt har hunnit lägga sig och så, att det kommer bli bra både för mig, mitt ex, min nya kärlek och mina barn.

Casper Janebrink berättar att hans nya flickvän mår bra i graviditeten även om hon haft lite klassiska krämpor.

– Hon mår bra. Det har varit lite illamående och så, men inte så farligt.

Om det blir en pojke eller flicka återstår att se. Det är ingenting som de blivande föräldrarna har valt att ta reda på.

– Nej, det vet vi inte. Det blir en glad överraskning. Varför tar man reda på det? Jag har aldrig haft en sådan tanke. Det får ju bli vad det blir.

Vad har du fått för reaktionerna från omgivningen sedan allt det här kom ut i media?

– Det har varit väldigt mycket positivt och det har varit många som har velat gratulera och så. Det känns också skönt och bra. Man går mot ljusare tider.

Casper Janebrink och Helena Janebrink 2019.
Casper Janebrink och Helena Janebrink 2019.

”På väg in i en bra fas”

Du har två barn med din exfru, hur har de tagit allt?

– Allt behöver så klart få ta sin tid med barnen. Men jag ger dem den tid de behöver. Vi stressar inte fram någonting.

Casper Janebrink berättar att det finns en viss pirrighet inför det som väntar.

– Ja, lite pirrig är jag såklart. Det var så länge sedan jag hade småbarn sist.

Hur känns det att bli småbarnspappa på nytt?

– Någonstans är det så… Med lite erfarenhet som jag har sedan tidigare ska det bli roligt igen. Jag har redan två fantastiska barn och det var en härlig uppväxt med dem. Men det här ska bli kul. Däremot ska vi inte flytta ihop till att börja med.

Du ser väldigt lycklig ut. Hur lycklig är du egentligen på en skala?

– Det kan bli ännu bättre om allt får lägga sig lite och man också får landa lite mer. Men jag känner att jag är på väg in i en bra fas i livet.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE