Agnes Lindström

Agnes Lindström Bolmgren om kärleken till Filip Hammar

”Började gråta när jag friade”

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Agnes Lindström Bolmgren.
Agnes Lindström Bolmgren.

NÖJE

Agnes Lindström Bolmgren är aktuell med komedin ”Suedi”.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon om relationen med filmkollegan Suzanne Reuter, kärleken till Filip Hammar och bröllopsplanerna.

– Filip började gråta när jag friade.

Fredag 1 oktober har Viaplays nya långfilm ”Suedi” premiär. Komedin som spås bli en modern ”Jalla! Jalla!” handlar om identitet, utanförskap och obekväma kulturkrockar.

I ensemblen märks namn som Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Ann Petrén och Agnes Lindström Bolmgren.

Den sistnämnda spelar överklasstjejen och åklagaren Isabelle som planerar ett bröllop med Sebastian som egentligen heter Mahmod och som till varje pris vill bli sedd som en svensk – en riktig suedi.

Klickade med Reuter

– Det är en rolig karaktär och det försiggår massa grejer i Isabelles huvud. Ibland känns det som hon pratar först och tänker sedan. Men hon är också sympatisk.

– När jag fick se vilka som skulle vara med och vilka som skulle spela mina föräldrar blev jag golvad, säger hon och syftar på Johan Ulveson och Suzanne Reuter.

Hur var det att spela mot sådana giganter?

– Det var skitkul, men också nervöst. Men Suzanne och jag klickade verkligen. Det kändes som en riktig match made, hon är så himla fin. Jag ser verkligen upp till Suzanne, hon är ett komiskt geni, men också smart och rolig. Vi har skickat bilder till varandra på våra hundar och pratar om att ta hundpromenader tillsammans.

Agnes Lindström Bolmgren med fästmannen Filip Hammar.

Det är tre år sedan hon fick sitt publika genombrott i samband med ”Tårtgeneralen”. Bakom filmen stod Filip Hammar och Fredrik Wikingsson och Agnes Lindström Bolmgren lever som bekant med Filip Hammar sedan flera år tillbaka.

Var du orolig för att folk skulle tro att du bara fått rollen för att du är Filips flickvän?

– Jag tänkte lite på det, men samtidigt tyckte jag det var fånigt. Filip hade aldrig gjort någon film innan det medan jag hade jobbat mycket med film. Det är han som är amatören. Haha! Men jag gjorde många provfilmningar, nästan mer än någon annan. Det blev nästan bisarrt år andra hållet.

”Filip blir väldigt lätt rörd”

Hur stöttande är Filip rent professionellt?

– Jättestöttande. Han är otroligt gullig och blir alltid så rörd när det går bra för mig. När Filip såg ”Suedi” började han gråta. Men han blir väldigt lätt rörd.

Sedan en tid tillbaka skriver paret dessutom på en tv-serie tillsammans. När premiären blir av är oklart, men målsättningen är någon gång nästa år.

– Det är en mörk komedi och jag kommer spela huvudrollen. Vi har skitkul när vi skriver, men är man ett par… Rätt vad de är klappar Filip ihop datorn och säger ”nu går jag på toa”. Det kan bli så att man sitter och gnabbas lite.

Claudia Galli Concha, Kardo Razzazi och Agnes Lindström Bolmgren i "Suedi". Pressbild.

Vem tar första steget till en återförening?

– Det är alltid jag. Filip brukar säga att han inte är långsint…

Du friade till Filip förra sommaren. Var han så slö?

– Haha! Nej, vi hade faktiskt pratat om det och bestämt att jag skulle göra det. Men jag var ju ändå nervös. När jag friade på flygplatsen i Los Angeles började han gråta. Jag hade skrivit en lapp så som man gjorde när man var liten. ”Vill du gifta dig med mig?” stod det och så kunde han kryssa i ”ja”, ”nej” eller ”kanske”.

Bröllopet planeras i USA

Något bröllopsdatum är dock inte spikat. Men när det väl blir av kommer det sannolikt äga rum i USA där de bor.  

– Vi tänker att vi vill ha ett stort bröllop. Men med tanke på pandemin har det känts så meningslöst att skicka ut ett ”save the date” när man inte vet om folk kan, vill eller tvekar.

Vad är det bästa med Filip?

– Jag brukar säga att han är som en kringresande cirkus. Man vet aldrig vad som kommer hoppa ur hans mun, på ett positivt sätt. Det är ständigt underhållande. Filip är världens mest kärleksfulla person men också världens smartaste och roligaste.

Du har sagt att du vill ha ”massa barn”?

– Ja! Men det är ganska praktiskt att jag har fått två bonusbarn. Då har vi ju redan två och man har dessutom sluppit vara gravid två gånger. Det är bara att lägga till ett. Men vi får se. Någon gång planerar vi att skaffa barn, men inte just nu. Det vore kul om man kunde vara gravid en månad.

Filip Hammar har barnen Ilse, 7, och Tage, 6, med exhustrun Jennie Hammar och Agnes Bolmgren Lindström spricker upp i ett stort leende när rollen som bonusmamma kommer på tal.

– Det är lätt att ta för givet att det ska gå bra, men det har verkligen gjort det med Filips barn. Det var kärlek från sekund ett och det har aldrig varit något problem. De är världens mest underbara små människor.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Leif Mannerström: Jag fick sparken efter att ha knockat en kock

ÄMNEN I ARTIKELN

Agnes Lindström

Filip Hammar