Adele om viktraset: Jag tränade för att jag hade ångest

Ändrade livsstil för att hantera skilsmässan

Adele 2017 (till vänster) och i Instagram-inlägg från 2020.
Adele 2017 (till vänster) och i Instagram-inlägg från 2020.

Adele säger att skilsmässan ligger bakom det uppmärksammade viktraset.

Hon berättar för brittiska Vogue hur hon hanterade ångest med träning:

– Jag behövde bli beroende av något för att återhämta mig psykiskt, säger världsstjärnan.

För första gången berättar nu Adele Adkins, 33, om skilsmässan och den uppmärksammade viktnedgången. Det gör hon i en intervju med brittiska Vogue inför sin kommande skiva.

– Hundra procent av artiklarna om mig har varit helt fejk. Personer som kom ut och sa ”Jag tränade henne” hade jag aldrig träffat i hela mitt liv. Det är äckligt. Jag kan inte komma över det, säger hon till Vogue.

”Min ångest var så hemsk”

2019 valde Adele att skilja sig från sin dåvarande make Simon Konecki, 47, som hon har sonen Angelo, 9, tillsammans med.

Tiden efter skilsmässan var en tung period för sångerskan. Hon berättar att ångesten ett tag var så illa att hon började få problem med minnet.

– Min ångest var så hemsk, jag glömde vad jag hade sagt till Angelo om separationen, säger hon.

Hennes terapeut föreslog att hon skulle börja spela in samtalen med sonen för att slippa vakna upp mitt i natten och undra vad hon hade sagt.

”Jag behövde bli beroende”

För Adele blev träning ett sätt att hantera ångesten.

– Jag mådde bättre av att träna. Det handlade aldrig om att gå ned i vikt, det handlade om att bli stark och ge mig själv tid utan min telefon.

Träningen blev som ett beroende berättar sångerskan som nu tränar tre gånger om dagen.

– Jag behövde bli beroende av något för att återhämta mig psykiskt. Det hade lika gärna kunnat vara stickning, men nu blev det inte så.

”Jag gjorde det för mig själv”

Efter två år av intensiv träning hade sångerskan gått ned 45 kilo när hon la upp den kända Instagrambilden på sig själv från ett födelsedagsfirande. Att stjärnan inte delat med sig av sin viktnedgång tidigare tror hon är orsaken till varför det blev så uppmärksammat.

– Folk är chockade för att jag inte delade min ”resa”. De är vana vid att folk dokumenterar allt på Instagram och de flesta i min position hade gjort en stor affär med något viktnedgångs-märke, säger hon och fortsätter:

– Jag kunde inte bry mig mindre. Jag gjorde det för mig själv och ingen annan. Så varför skulle jag någonsin dela det? Jag tycker inte att det är fascinerande, det är min kropp.

”De har pratat om min kropp i tolv år”

Men Adele tycker inte att pratet om hennes kropp är så annorlunda nu från hur det varit tidigare.

– De har pratat om min kropp i tolv år. De pratade om den innan jag gick ned i vikt och de har pratat om den efteråt. Men ja, jag bryr mig inte, säger hon.

Vad hon inte gillar är alla artiklar om vilka dieter hon påståtts ha gått på. En kritik hon framför på ett typiskt Adele-vis, med grova ord.

– Om något så äter jag mer nu än innan eftersom att jag tränar så hårt. Och hela den där grejen med ”skaffar hämndkropp”, herregud, sug min kuk, säger Adele upprört till Vogues reporter.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN