Så mycket bättre

PRESENTERAS AV

Casper Janebrink om mötet med Mattsson i ”Så mycket bättre” – efter Grammisskandalen

Känslorna när det ökända Popsicle-uttalandet tas upp i TV4

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

”Hoppas att Arvingarna dör i nån tragisk bussolycka”.

Det sa Popsicle om dansbandet under ett tacktal på Grammisgalan.

Nu möts Casper Janebrink och Andreas Mattsson i ”Så mycket bättre” 28 år senare – där de för första gången pratar öppet om händelsen.

– Jag tyckte från början att vi inte skulle prata om det, säger Casper Janebrink till Aftonbladet.

Det kontroversiella uttalandet från Popsicle-medlemmen Fredrik Norberg på Grammisgalan 1993 tillhör en av de mest ihågkomna gala-skandalerna i Sverige.

Det blev därför en snackis redan på förhand att Popsicles Andreas Mattsson, 54, och Arvingarnas Casper Janebrink, 51, båda skulle vara med i ”Så mycket bättre”.

I lördagskvällens avsnitt pratar de ut om bråket.

Casper Janebrink säger i programmet att de aldrig har haft ett agg mot Popsicle eller tagit illa vid sig av uttalandet, och att de förstod att ”det var en fyllegrej”. Han säger också att det hela blev uppblåst till en ”jättegrej i media”.

Casper Janebrink i Arvingarna.

Ville inte prata om det

När Aftonbladet når Casper Janebrink och påpekar att han verkar vilja tona ner händelsen säger dansbandsstjärnan att han egentligen inte ville prata om det hela överhuvudtaget i programmet.

– Det var för det första inte Andreas Mattsson som sa det, och då känns det konstigt att sitta och prata om en grej som inte han har sagt och gjort. Men för att ändå ta upp det till ytan och prata om det så var det så att han som sa det gick upp och gjorde det under en fyllekväll helt enkelt, och vi tänkte inte så mycket på det. Det var mer andra som reagerade och tyckte att det var taskigt gjort och så vidare och sedan skrevs det om det mycket i tidningarna, säger han och fortsätter:

– Jag tyckte från början att vi inte skulle prata om det, jag vill inte sitta och prata om det överhuvudtaget i tv.

Inslaget från Grammisgalan visas.

”Rätt less på det”

Han säger att händelsen har blivit en grej som tagits upp gång på gång, som Arvingarna har tröttnat på.

– Vi har fått höra det så många gånger så att man nu är rätt less på det och tänker ”har ni inget annat att fråga om egentligen, måste ni ta upp en så gammal grej som hände för snart 30 år sedan”.

Precis så kände han också när det hela skulle tas upp i ”Så mycket bättre”.

– Men sedan tyckte jag att det blev ett ganska bra snack i tv, jag är ganska nöjd så här i efterhand, att vi ändå pratade om det. Och Andreas Mattsson sa det efteråt, att det kändes som att en sten släpptes från hans hjärta som han inte visste att han hade. Så någonstans var det ganska skönt ändå att vi fick snacka om det. Andreas Mattsson är en jätteskön kille, vi har inte haft något agg alls för det här.

Andreas Mattsson.

TV4:s idé

Det var alltså TV4:s förslag att ta upp det här?

– Ja det var TV4 som sa att ”vi måste ju prata om detta när ni är här tillsammans”. Jag var lite negativ till det i början men när vi hade snacket så kändes det rätt skönt. Nu har vi rett ut det, nu är det klart.

Trots att Casper Janebrink inte har lagt någon större vikt vid uttalandet har det ändå gjort sig påmint när Arvingarna har varit ute på vägarna med turnébussen.

– Någon gång så vet jag att bussen bromsade in och man spjärnade emot i sängen med händerna i väggarna och tänkte att ”nu smäller det”. Då kom det upp en bild i huvudet om ”helvete, tänk om de får rätt om vad de sa då, vilka skriverier det skulle bli om en sådan grej”. Men det var väl bara en tanke som fladdrade förbi.

Andreas Mattsson och Casper Janebrink.

Men det här med att du säger att det var media som blossade upp det hela. Kan du förstå att det var en stor och chockerande grej och att det blev en stor snackis?

– Ja, jag fattar ju att det blev en stor snackis och att tidningarna tyckte att det var jättekul att skriva om detta. Det var också två olika sidor, två olika musikvärldar som möttes på Grammisgalan. Vi var dansband, de var indiepop och ville egentligen inte vara där överhuvudtaget och skulle bara vara så svåra som möjligt. Vi försökte bara vara bemötande och glada för att vi fick gå på vår första Grammisgala.

I slutet av programmet berättar Casper Janebrink för Andreas Mattsson att han ska tolka Popsicles låt ”Hey princess”. Och väl när Casper Janebrink ska uppträda låtsas han få ett sammanbrott och springa ut från ladan – bara för att springa in igen tillsammans med övriga medlemmar i Arvingarna. Casper Janebrink, Kim Carlsson, Tommy Carlsson och Lars ”Lasseman” Larsson framför sedan låten tillsammans, till allas stora glädje.

– I och med att vi hade så mycket körarrangemang på den här låten så kändes det väldigt kul att få överraska i programmet med att de andra kom och gästade. Och jätteroligt att få presentera killarna för de andra artisterna och visa ”det här är Arvingarna. Det är inte bara jag”, säger Casper Janebrink.

”Så mycket bättre” sänds lördagar klockan 20:00 i TV4 och TV4 Play.


Maxida Märak: ”Det är så otroligt många som tar livet av sig hos oss”
ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Arvingarnas djävulska hämnd

ÄMNEN I ARTIKELN

Så mycket bättre

Casper Janebrink

Andreas Mattsson

Arvingarna (artist)

TV4