Johnny Depp släpper skiva med Jeff Beck

Är ute på turné tillsammans – åker till Norge

TT

Uppdaterad 2022-06-04 | Publicerad 2022-06-03

Johnny Depp släpper ett album tillsammans med den brittiske gitarristen Jeff Beck. Arkivbild.
Johnny Depp släpper ett album tillsammans med den brittiske gitarristen Jeff Beck. Arkivbild.

Dagen efter det att domen fallit i förtalsmålet mot Amber Heard ställde sig Johnny Depp återigen på en scen – och skådespelaren släpper även ett album tillsammans med gitarristen Jeff Beck inom kort.

I slutet av juni gör de två spelningar i Norge tillsammans.

Inför hundratals jublande fans spelade Depp under torsdagskvällen tillsammans med den brittiske gitarristen Jeff Beck på åtta låtar under en konsert i Gateshead i nordöstra England – och efter konserten meddelade Beck att duon nästa månad släpper ett album, skriver BBC.

Torsdagens spelning var den tredje i raden för den amerikanske skådespelaren i Storbritannien under den senaste veckan. Under söndagen dök Depp oannonserat upp på Jeff Becks konsert i Sheffield och dagen därpå gästade han den brittiske gitarristens spelning i Royal Albert Hall i London – till publikens stora glädje.

Den norska tidningen VG har fått bekräftat att Johnny Depp kommer följa med Beck på konserterna i Oslo den 24 juni och Kristiansand den 25 juni. Alla biljetter sålde slut på torsdagskvällen.

Johnny Depp på väg för att spela med Jeff Beck på en konsert i Newcastle.
Johnny Depp på väg för att spela med Jeff Beck på en konsert i Newcastle.

Kan inte betala

Under torsdagen meddelade också Amber Heards advokat Elaine Bredenhoft under en intervju i tv-programmet ”Today Show” att den amerikanska skådespelaren inte kommer att kunna betala det skadestånd på drygt tio miljoner dollar hon dömts att betala sin exmake.

I intervjun kritiserade Bredenhoft även medierna för att ha gett en skev bild av Heard under rättegången.

– Jag motsatte mig att rättegången skulle filmas, vilket också finns dokumenterat, då den tog upp känsliga frågor. Men i stället förvandlades rättssalen till ett zoo, sa hon till NBC.

Jeff Beck.
Jeff Beck.

Depp också skyldig

Amber Heard dömdes i onsdag att betala drygt tio miljoner dollar i skadestånd och straffavgifter till sin tidigare man – men enligt domen har även Johnny Depp gjort sig skyldig till förtal och dömdes i sin tur att betala två miljoner dollar i skadestånd till sin ex-hustru.

Depp hade stämt Heard på 50 miljoner dollar för förtal efter en krönika hon skrivit i Washington Post 2018.

Rockbjörnen

LÄS VIDARE